Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα

Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άγρια, ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε, τα ξημερώματα, μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα, με έναν Έλληνα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από σφαίρα που δέχτηκε στο λαιμό. 

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά 3 Έλληνες και 3 Αλβανοί - οι 5 από μαχαίρια - που νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και στον Ερυθρό Σταυρό αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνολικά δύο άτομα είναι σοβαρά τραυματισμένα ενώ στο σημείο οι αρχές εντόπισαν και ένα 9άρι όπλο, που εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε και για τον τραυματισμό του Έλληνα. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, εκτιμάται πως είχε δοθεί διαδικτυακό «ραντεβού», μεταξύ των δυο ομάδων, μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαρακτήρισε «εξτρεμιστή» τον Κατσίφα και υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές αρχές. 

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, ο 35χρονος Έλληνας ομογενής τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, «δέχθηκαν επίθεση από ένοπλο ντυμένο με στρατιωτική στολή», ενώ «από τα πυρά εναντίον τους, χτυπήθηκε και καταστράφηκε ένα περιπολικό».

Στη συνέχεια, η αλβανική αστυνομία άρχισε να καταδιώκει τον 35χρονο, ο οποίος «κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, άνοιξε ξανά πυρ εναντίον τους, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή τους».

«Δεδομένης της επικίνδυνης φύσης του πολίτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Kostandions Kaçifa, 35 ετών, που γεννήθηκε και κατοικεί στο χωριό Βουλιαράτες, η τοπική αστυνομία ζήτησε άμεσα τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ασυνήθιστου αυτού περιστατικού για τις τοπικές δυνάμεις», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως εξηγείται στην συνέχεια, αφού διενεργήθηκε έλεγχος στο σπίτι του δράστη, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν εκεί, με τι ειδικές δυνάμεις να τον εντοπίζουν λίγο αργότερα σε μια ορεινή πλαγιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Αλβανίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε ξανά πυρ εναντίον τους. Σε εκείνο το σημείο, αναφέρεται πως τον κάλεσαν επανειλημμένα, μέσω τηλεβόα, να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί, κάτι που δεν έκανε.

«Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους. Σε απάντηση, οι ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο σημείο βρέθηκαν ένα αυτόματο καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 χρησιμοποιημένες σφαίρες, ενώ από το διαμέρισμά του κατασχέθηκε και μια στολή παραλλαγής.

Η αλβανική αστυνομία κλείνει την ανακοίνωση σημειώνοντας πως η Εισαγγελία του Δικαστικού Επαρχιακού Δικαστηρίου του Αργυροκάστρου, και η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε αναμένουμε εξηγήσεις

 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε επισήμως αργά το απόγευμα, της Κυριακής, για τον θάνατο του ομογενούς. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

 

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.


Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ