Έκκληση Παυλόπουλου να στηριχτεί οικονομικά ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

Έκκληση Παυλόπουλου να στηριχτεί οικονομικά ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
0

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τη σύζυγό του Βλασία. 

«Κοντά στα παιδιά με σύνδρομο Down και στις οικογένειες τους καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει άνθρωπος, αξία και προσωπικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το Σύλλογο που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

«Επειδή ξέρω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε θέλω να κάνω μια έκκληση σε κάθε άνθρωπο που έχει κάτι παραπάνω και του περισσεύει. Ας βοηθήσει όποιος μπορεί, είναι μια μεγάλη προσφορά στα παιδιά και στον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και είναι φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας είναι δυναμικότητας 52 ατόμων, ενώ η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης διαθέτει οχτώ διαμερίσματα όπου θα μπορούν να μένουν 16 άτομα με σύνδρομο Down.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ