Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό- Κατάθεση υποστράτηγου της Πυροσβεστικής

Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό- Κατάθεση υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
2

Η κατάθεση υποστράτηγου της πυροσβεστικής φαίνεται να ανατρέπει την εικόνα που προσπάθησε να δώσει η κυβέρνηση, πως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό, το βράδυ της πυρκαγιάς.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος φαίνεται πως ο υποστράτηγος Ιώαννης Ράμφος ήδη από τις 8 το βράδυ  έχει ενημερώσει για την ύπαρξη νεκρών.

Τρεις ώρες αργότερα αναφέρει πως «στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς»

Στις 23:15, δηλαδή περίπου 15 λεπτά πριν ο πρωθυπουργός εμφανιστεί στη σύσκεψη μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο υποστράτηγος διαβιβάζει: «Αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς». 

Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση από τον αξιωματικό της πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο .Στην  κατάθεση του στις 17 Αυγούστου ο πύραρχος περιγράφει:

«Το ξημέρωμα της Τρίτης κατέβηκα στη Λ. Μαραθώνος στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος και συνάντησα τον Ταξίαρχο κ. Λάμπρη, συζητήσαμε για την εικόνα που είχαν στην περιοχή μου και τον ρώτησα τι νεότερο θέλει να κάνω γιατί στην περιοχή μου δεν είχε ενεργό μέτωπο.

Μου είπε να πάρω ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων και να προχωρήσω στην περιοχή στο Μάτι και να ψάχνω όλους τους κάθετους δρόμους για να αναζήτηση αγνοουμένων, καμένων και γενικά εάν μπορούμε να παράσχουμε κάποια βοήθεια στην περιοχή».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κατά τον κ. Πολλάκη, ο υποστράτηγος ήταν αναξιόπιστος, αφού δεν υπήρχε ιατροδικαστική έκθεση για την διαπίστωση του θανάτου πριν την "ενημέρωση" του ΠΘ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Για αυτό και δεν ενημέρωσαν τον ΠΘ, όπως δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου (υπάρχει βίντεο). Ίσως θα έπρεπε να κληθεί ο κ. Πολλάκης από τον εισαγγελέα να επιβεβαιώσει και να κριθεί αν το επιχείρημά του "στέκει" νομικά.Αν όχι, να βγει συμπέρασμα για την σκοπιμότητα της απόκρυψης.Ακόμη δε και αν δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Πολλάκη και την κυβέρνηση - γιατί η μη παραδοχή της σοβαρότητας της κατάστασης, σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία δεν "αφύπνισε" τον κρατικό μηχανισμό, με τελικό αποτέλεσμα την εκατόμβη νεκρών -, οπωσδήποτε πάντως, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την μεθόδευση παραπλάνησης του κόσμου, τις οποίες πρέπει σαν πολίτες να συνεκτιμήσουμε πριν ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.
Οπότε επιβεβαιώνεται κατηγορηματικά και χωρίς καμία πλέον αμφιβολία ότι όλο αυτό που επιχειρήθηκε να στηθεί και στην γελοία βραδινή σύσκεψη αλλά και στην συνέντευξη τύπου με τον "έχω κάνει και δυό χρόνια Αιγάλεω" Τζανακόπουλο σε ρόλο μαντρόσκυλου ήταν μια απολύτως ενσυνείδητη και τεραστίου μεγέθους ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της απάτης; Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της προσβολής και της ύβρεως προς τους νεκρούς; Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της απύθμενης ανηθικότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους (;) που διαφημίζουν την υποτιθέμενη ηθική τους ανωτερώτητα; Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτοί οι τύποι είναι ανατριχιαστικά αδίστακτοι; Αντιγράφω από σχόλια μου εκείνων των ημερών:...η όλη τους συμπεριφορά και διαχείριση της κατάστασης από την πρώτη στιγμή είναι τεραστίου μεγέθους ύβρις. Σαν να πηγαίνουν πάνω από τα απανθρακωμένα πτώματα ενηλίκων και παιδιών και να τα φτύνουν. Μπροστά στους συγγενείς τους. Για τέτοια ύβρι μιλάμε. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν το καταλαβαίνουν καν. Ή - ακόμα χειρότερα - δεν τους νοιάζει...Πηγή: www.lifo.grΕγώ πάντως θα ντρεπόμουνα να βγώ απ' το σπίτι μου. Να ανοίξω την πόρτα και να βγω στον δρόμο. Να κοιτάξω άλλους ανθρώπους στα μάτια. Πόσο μάλλον να μιλήσω κιόλας. Και μέσα στο σπίτι μου θα ντρεπόμουνα να κοιτάξω τον καθρέφτη μου. Να κοιτάξω τον ίδιο μου τον εαυτό. Να κοιτάξω τους δικούς μου, τα παιδιά μου στα μάτια.Πηγή: www.lifo.gr...όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θυμάμαι χειρότερους ανθρώπους στην εξουσία. Όχι μόνο ως πολιτικούς. Ως ανθρώπους. Ως ανθρώπινα όντα. Οι χείριστοι των χειρίστων. Ο πάτος... Πηγή: www.lifo.gr