Κακοκαιρία Ορέστης: Άλλαξε πορεία - Τα νέα δεδομένα για τις περιοχές που θα πλήξει

Κακοκαιρία Ορέστης: Άλλαξε πορεία - Τα νέα δεδομένα για τις περιοχές που θα πλήξει Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής, ο Ορέστης θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, με το κέντρο του χαμηλού να κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και Σικελία.

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 22/10, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη 23/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του "Ορέστη" τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.

Κακοκαιρία Ορέστης: Άλλαξε πορεία - Τα νέα δεδομένα για τις περιοχές που θα πλήξει Facebook Twitter

Λόγω της σχετικά χαμηλής προγνωσιμότητας της κίνησης του Ορέστη, νεότερα στοιχεία για την κίνησή του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής 21/10.

Καθώς ο Ορέστης θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 21/10. Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ