Σπείρα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. 

 

Χθες, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι, καθώς και στο Κερατσίνι Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

 

Συνολικά συνελήφθησαν συνολικά δύο ημεδαποί (ένας 31χρονος και μία 20χρονη), τέσσερις αλλοδαποί (ηλικίας 20, 27, 30 ετών) καθώς και ανήλικος, όλοι μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθησαν και δύο  αλλοδαποί, 34χρονος και 36χρονη, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, που περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, δύο ημεδαπούς, 31χρονο και 33χρονη και έναν  31χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της σπείρας.

 

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 28χρονος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης της σπείρας, έπειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι τα μέλη της σπείρας διακινούσαν από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, καθώς και στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής.

 

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών (ghost persons), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 811,2 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους 7,4 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 18,8 γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 1.575 ευρώ,
  • δύο οχήματα και τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες,
  • ναρκωτικό δισκίο,
  • τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,
  • σιδερογροθιά,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
  • αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

Υπολογίζεται πως είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.