To μετρό δεν θα λειτουργήσει τελικά - Θα κάνουν στάση εργασίας

To μετρό δεν θα λειτουργήσει τελικά - Θα κάνουν στάση εργασίας Facebook Twitter
0

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό από τις 23.00 έως τη λήξη της βάρδιας, παρά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομες τις σημερινές στάσεις εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Η απόφαση του ΣΕΛΜΑ να συνεχίσει τη στάση εργασίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Σπύρος Ρεβύθης, καλύπτεται από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο και προκήρυξε στάση εργασίας για σήμερα 23.00.

Νωρίτερα η εταιρεία ΣΤΑΣΥ είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο για το ζήτημα.

«Τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία» προειδοποιεί η ΣΤΑΣΥ.

Το Πρωτοδικείο αναγνώρισε τον παράνομο χαρακτήρα των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα, από την έναρξη λειτουργίας έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΗ, «για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΤΑΣΥ, «επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της», καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία. Λόγω της πρωινής στάσης εργασίας σημειώθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM