ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός Facebook Twitter
4

Αίτηση για αποφυλάκιση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο 55χρονος φέρεται να ζητά την αποφυλάκισή του υπό όρους επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ.

O Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος για την αποφυλάκισή του.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ' όρου ζωής».

Η δικηγόρος του Σάββα Ξηρού, υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Ελλάδα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ανεξέρτητα από τη συγκεκριμένη περίπτωση και το αν το ποσοστό αναπηρίας του είναι τέτοιο που του το επιτρέπει να αποφυλακιστεί. Ο νόμος παρασκευόπουλου έχει οδηγήσει σε αποφυλακίσεις επικίνδυνων ανθρώπων. Το Ποτάμι έχει επισημάνει εδώ και 3 χρόνια ότι «Ο νόμος Παρασκευόπουλου από την αναγκαία αποσυμφόρηση των φυλακών οδήγησε σε μια «βιομηχανία» αποφυλακίσεων με ευνοημένους αυτούς που είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά»,Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου δικαοσύνης σε 341 ανέρχονται οι αποφυλακίσεις για λόγους αναπηρίας την τριετία 2015 - 18 (εξ αυτών οι 323 είναι με το νόμο Παρασκευόπουλου) όταν την 5ετία 2009 14 ήταν μόλις 57.Εγκρίθηκε το 85% (!) των αιτήσεων κρατουμένων για λόγους υγείας. Την τελευταία 3ετία έχουν εκδοθεί συνολικά 341 βουλεύματα για πρόωρη αποφυλάκιση για λόγους υγείας και 60 είναι τα απορριπτικά βουλεύματα. Οι περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών που προστέθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου ως νέα κατηγορία για πρόωρη αποφυλάκιση ανέρχονται σε 79, χωρίς όμως το Υπουργείο να απαντάει ξεκάθαρα πόσοι τελικά αποφυλακίστηκαν με βάση πιστοποιητικό αναπηρίας λόγω ψυχικής νόσου όπως στην περίπτωση Φλώρου.
Ή και για να πούμε τα πράματα με το όνομά τους, τα συντρόφια μου κάνανε την αρπαχτή τους, αλλά παράλληλα και απίστευτες χοντράδες, οπότε το πάρτυ τελειώνει σύντομα. Ε, να μην μείνουμε εμείς μέσα σαν κορόϊδα και προλάβει και αλλάξει κυβέρνηση (και ο νόμος)...