Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών: Τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών: Τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση κατά πρόσφατης αναφοράς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο βουλευτής χρησιμοποίησε τη λέξη «τρανσέξουαλ» με αρνητικό τρόπο, εξέδωσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Μάλιστα το σωματείο στηλιτεύει και την απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης από τους 4 δημοσιογράφους που βρέθηκαν μαζί με τον κ. Βαρβιτσιώτη στην εκπομπή. 

Συγκεκριμένα, όπως  αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΔ, σε εκπομπή της Δευτέρας ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Έχουμε κάνει τρανσέξουαλ την φωνή μας προς τα έξω» αναπαράγοντας με τρανσφοβικό τρόπο αρνητική σημασιολογία για τα τρανς πρόσωπα, κακοποιώντας τα λεκτικά, και επιτείνοντας τον στιγματισμό που δέχεται η τρανς κοινότητα –μία κοινότητα που βιώνει στον πιο έντονο βαθμό προκαταλήψεις, μισαλλοδοξία, διακρίσεις, αποκλεισμούς και ρατσιστική βία.

Θλιβερό, ακόμη, είναι το γεγονός ότι, η τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον βουλευτή, παρέμεινε ασχολίαστη από τους τέσσερις δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συζήτηση, ως να ήταν κάτι φυσιολογικό να κακοποιούνται λεκτικά συμπολίτες τους που έχουν υποφέρει στον μέγιστο βαθμό από τη μισαλλοδοξία, λέει η ανακοίνωση και καταλήγει: 

«Πέραν αυτών, ασφαλώς θα πρέπει να σχολιάσουμε ότι η ορολογία «τρανσέξουαλ» είναι λανθασμένη, καθώς συνδέει τα τρανς πρόσωπα με το βιολογικό φύλο (sex), ενώ η έννοια που τα χαρακτηρίζει είναι η ταυτότητα φύλου, καθώς επίσης είναι μία ορολογία ιατρικοποιημένη διότι συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν παράγωγά της σε καταλόγους ψυχικών διαταραχών που πλέον έχουν αναθεωρηθεί[2], και ως εκ τούτου είναι και παρωχημένη.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορο κάθε δημοκρατικό πολίτη που δεν θεωρεί ανεκτή τον κακοποιητικό μισαλλόδοξο λόγο που αναπαράγει προκαταλήψεις και στερεότυπα και προάγει τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς και τον ρατσισμό.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, καταδικάζει και βρίσκεται απέναντι σε κάθε τρανσφοβική εκδήλωση που δηλητηριάζει τον δημόσιο διάλογο, και καλεί τον βουλευτή έστω και εκ των υστέρων να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τα πρόσωπα που κακοποίησε και προσέβαλε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM