Και άλλοι ύποπτοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αξιωματικοί και ο 65χρονος που φέρεται να ξεκίνησε την πυρκαγιά

Και άλλοι ύποπτοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αξιωματικοί και ο 65χρονος που φέρεται να ξεκίνησε την πυρκαγιά Facebook Twitter
0

Μεγαλώνει η λίστα των υπόπτων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι ύποπτοι πλέον έχουν έχουν φτάσει τους 29 καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως καλούνται για εξηγήσεις αξιωματικοί της πυροσβεστικής και του στρατού καθώς και ο 65χρονος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 65χρονος, φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά όταν άρχισε να καίει ξερά χόρτα στην περιοχή η φωτιά να εξαπλώθηκε  στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29. Μεταξύ αυτών είναι και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Προθεσμία από τους εισαγγελείς πήραν Δούρου, Ψινάκης και οι υπόλοιποι


Υπενθυμίζεται πως χθες πήραν προθεσμία από τους εισαγγελείς, οι 21 κρατικοί λειτουργοί που κλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι.

Συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλλει μήνυση, μεταξύ άλλων, στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και στον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς.

Μηνύσεις έχουν κατατεθεί επίσης κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα και άλλων στελεχών της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι εισαγγελείς ελέγχουν τους κρατικούς λειτουργούς για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όσο και πλημμεληματικού που αφορούν σε παραλείψεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Οι ύποπτοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους στους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να ζητήσουν προθεσμία.

Στην Εισαγγελία εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτραπεί η τραγωδία της 23ης Ιουλίου. Ο κ. Μπουρνούς προσήλθε πήρε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου.

Ο Ηλίας Ψινάκης πήρε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου και η Ρένα Δούρου για τις 8.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ