Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ ζητούν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ ζητούν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την καταδίκη τους για τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από οργανώσεις όπως ο Ρουβίκωνας εκφράζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Με σημερινή ανακοίνωσή τους, οι αρχές του Πανεπιστημίου χαρακτηρίζουν «εξωπανεπιστημιακή» οργάνωση την αναρχική συλλογικότητα του «Ρουβίκωνα», απαιτώντας την αποχώρηση των εκπροσώπων του από την αίθουσα 516 στη Φιλοσοφική Αθηνών. 

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούσαν να μην υπάρξει απόφαση κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική σχολή.

Τελικά η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα στις 10π.μ ενώ, λίγη ώρα μετά την λήξη του επεισοδίου, οι αρχές ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει. 

ΠΟΣΔΕΠ: Ξέφραγο αμπέλι

Έκκληση προς την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της ώστε να τερματιστεί η κατάληψη χώρων στα Πανεπιστήμια απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Τη Δευτέρα, η ΠΟΣΔΕΠ ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε «ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε συλλογικότητα θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους».

Αντιδράσεις και από την Κοσμητεία της Σχολής

Η νέα κατάληψη από τον Ρουβίκωνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής σχολής.

Η κοσμήτωρ Ελένη Καραμολέγκου έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν ότι «με μεγάλη χαρά» άνοιξαν το καινούριο τους στέκι στη Φιλοσοφική, ενώ οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι «διασκέδασαν ιδιαιτέρως» από τις αντιδράσεις της κοσμήτορος και των ΜΜΕ, δηλώνοντας πως ήρθαν για να μείνουν.

«Με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλεγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως (...) ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν γονείς που στερούνται τα βασικά αγαθά για να πληρώνουν απίστευτα ποσά στην παραπαιδεία για να καταλήξει το βλαστάρι τους να φοιτά υπό τέτοιες συνθήκες!