Τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών αποκαλύφθηκαν απόψε σε τοίχους στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», στη δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία του Μεξικού.

 

Δύο Μεξικανοί, ο Αλφρέντο «Λίμπρε» Γκουτιέρες και ο Χαϊμέ Κάρμπο μαζί με τους Έλληνες Νίκο Νέσκε και Simple G αποτύπωσαν τις σκέψεις τους σ' αυτόν τον πρωτότυπο καμβά, στο πλαίσιο της «Συνάντησης Νέων Ελλάδας-Μεξικού».

 

Ο πρέσβης του Μεξικού Daniel Hernandez – Joseph με τους καλλιτέχνες των γκράφιτι στην εκδήλωση της Πρεσβείας του Μεξικού στο πλαίσιο της «Συνάντησης Νέων Ελλάδα-Μεξικό» / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρέσβης του Μεξικού Daniel Hernandez – Joseph με τους καλλιτέχνες των γκράφιτι στην εκδήλωση της Πρεσβείας του Μεξικού στο πλαίσιο της «Συνάντησης Νέων Ελλάδα-Μεξικό» / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Πρόκειται για ένα «πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής νέων καλλιτεχνών από τις δύο χώρες που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2018. Ένα δρώμενο που άνοιξε κανάλι επικοινωνίας για ιδέες και καλλιτεχνικές προτάσεις με σκοπό τη δημιουργία νέων πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ της νεολαίας των δύο εθνών», όπως αναφέρει η επιγραφή που συνοδεύει τα έργα.

 

 

Στη δεξίωση που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού «Ειρήνη» οικοδεσπότης ήταν ο Μεξικανός πρέσβης Ντανιέλ Ερνάντες-Γιόζεφ. Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) Σταύρος Στεφόπουλος, ενώ την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, εκπροσώπησε η κυρία Μάτα Κωνσταντάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις της Χιλής, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας και του Παναμά.

 

Ο κ. Ερντάντες Γιόζεφ στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Μεξικό και η Ελλάδα είναι δύο έθνη αρχαίων πολιτισμών. Ως εκ τούτου, οι λαοί μας γνωρίζουν πως ο πολιτισμός ευημερεί όταν η νεολαία μας έχει το χώρο να αμφισβητήσει και να προκαλέσει, καθώς και τιμώντας και επιβεβαιώνοντας τις αξίες που μας καθορίζουν, που προσδιορίζουν την ταυτότητά μας». Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Μ. Ζορμπά και την Μ. Κωντσαντάκη για τη βοήθεια που παρείχε το υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια παρουσίασε video με το τραμ που φιλοτέχνησαν οι τέσσερις νέοι και που θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας ως κινούμενη γκαλερί.

 

Ο Σταύρος Στεφόπουλος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για αυτά τα υπέροχα έργα τα οποία είναι μία κίνηση από τους νέους καλλιτέχνες σε ένα σταθμό της ειρήνης δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο. Όλο αυτό έχει να κάνει με τις σχέσεις των χωρών μεταξύ τους, με τους νέους ανθρώπους, με το ιδανικό της Ειρήνης και πάνω από όλα το χρονικό της τέχνης. Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθάμε τους νέους ανθρώπους και ιδίως τις τέχνες, όπως η Street Art που βγαίνει μέσα από την καρδιά του κόσμου, μέσα από την καθημερινότητά του»

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ