Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή

Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου- ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
0

Μηδενική φορολογική δήλωση, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και ψώνια από το κοινωνικό παντοπωλείο συνθέτουν το προφίλ του «άπορου» ανθρώπου που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή και πολλούς άλλους, αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με νλεα στοιχεία που ήρθαν στο φως. 

Ο 61χρονος Ευάγγελος Καλατζάκης, του οποίου τα στοιχεία αλλά και τη συνεργού του έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόταν ως άπορος. Ωστόσο η προθυμία του να επιστρέψει στα θύματα τα ποσά που τους απέσπασε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «δεν έχω ανάγκη, έχω καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ» έβαλε σε σκέψεις τις αρχές καθώς εκτίμησαν πως έχει μεγάλο απόθεμα οπότε τον προφυλάκισαν. 

Συγκεκριμένα ο 61χρονος μετά τη σύλληψή του και προκειμένου να αποφύγει την αποφυλάκιση επέστρεψε στον Λευτέρη Πανταζή τα 60.000 ευρώ που του είχε αποσπάσει, στην ηλικιωμένη που ήταν επίσης θύμα του τα 75.000 ευρώ, σε έναν 85χρονο τα 35.000 ευρώ και άλλα 8.800 ευρώ σε έναν 65χρονο στη Νέα Σμύρνη.

Οι ψεύτικες ιδιότητες, το βεβαρυμένο παρελθόν και το κόλπο με το χρηματοκιβώτιο

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο 61χρονος εμφανίστηκε στον Λευτέρη Πανταζή ως φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες χρηματιστηριακών επενδύσεων, ενώ σε μια ηλικιωμένη ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της νέας δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. Από τον τραγουδιστή με σαμπάνιες και λουλούδια στην πίστα γνωστού παραλιακού κέντρου στη Γλυφάδα, κατάφερε να αποσπάσει 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως σε δύο από τα θύματά του έδωσε να του κρατούν μικρά χρηματοκιβώτια με χρήματα για δωρεές που θα έκαναν σε άπορους, τα οποία είχαν κομμένες εφημερίδες σε σχήμα χαρτονομισμάτων, ως «ενέχυρο» φερεγγυότητας σε περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά οι επενδύσεις τους. 

Το κόλπο με το χρηματοκιβώτιο αποκαλύφθηκε, όταν μετά τη σύλληψή του στις 4 Οκτωβρίου και τη δημοσιοποίηση της δράσης του, εμφανίστηκαν στις αρχές δύο ακόμη θύματα με τα χρηματοκιβώτια ως «ενέχυρο». Όταν τα άνοιξαν με τη βοήθεια αστυνομικών διαπίστωσαν ότι και αυτά περιείχαν εφημερίδες σε σχήμα χαρτονομισμάτων.

Ο 61χρονος φέρεται να απασχολεί τις αρχές από το 1978 για απάτες, πλαστογραφία, κλοπές, ακόμη και απόδραση.

Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter

Χρησιμοποιούσε ως δέλεαρ υποτιθέμενα χρηματιστηριακά κέρδη

Τον περασμένο Αύγουστο ο Ευάγγελος Καλατζάκης με την συνεργό του προσέγγισαν έναν 85χρονο από τη Μεσσηνία, τον οποίο γνώριζε ο 61χρονος από το 2000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του είπαν ότι ασχολούνται με χρηματιστηριακές επενδύσεις και ότι μπορούν, με τη συνδρομή γνωστού τους χρηματιστή-τραπεζίτη, να του εξασφαλίσουν χρηματιστηριακά κέρδη.

Στη συνέχεια τον παρότρυναν να τους παραδώσει, δήθεν προς επένδυση σε χρηματιστηριακά προϊόντα, 60.000 ευρώ ή όποιο άλλο ποσό μπορούσε να συγκεντρώσει, ισχυριζόμενοι ότι, με τις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις στις οποίες θα προέβαιναν, η επένδυση αυτή θα του έδινε σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδος 126.000 ευρώ. Και σε αυτόν έδωσαν ως «εγγύηση» ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολλαπλάσιο ποσό από εκείνο που θα τους έδινε.Ο 85χρονος τους έδωσε τελικά35.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο τον Ιανουάριο του 2018 είχαν προσεγγίσει έναν 65χρονο που διατηρούσε παντοπωλείο στη Νέα Σμύρνη και με το πρόσχημα πάλι δήθεν επένδυσης σε χρηματιστηριακά προϊόντα που θα του επέφεραν άμεσα κέρδος, κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, δίνοντας και σε αυτόν «ενέχυρο» χρηματοκιβώτιο που υποτίθεται ότι περιείχε 10.000 ευρώ.

Η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψή τους

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 μια τυχαία συνάντησή του με μια ηλικιωμένη γυναίκα μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας στη Γλυφάδα, έμελλε να είναι εκείνη που οδήγησε στη σύλληψή του.

Η γυναίκα προσπάθησε να τον απασχολήσει μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο εκείνος κατάφερε αρχικά να διαφύγει, αλλά οι αστυνομικοί εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες της τράπεζας, η γυναίκα αναγνώρισε τον 61χρονο και οδηγήθηκαν στην πολυκατοικία που έμενε ο ίδιος στη Νέα Σμύρνη. 

Συνελήφθησαν στις 3 Οκτωβρίου όταν αρνήθηκαν τον έλεγχο των αστυνομικών βγαίνοντας από την πολυκατοικία όπου διέμεναν. Αν ακι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων, αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών:

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής

Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter
Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter

Β. (επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα

Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter
Με καταθέσεις 2 εκατ ευρώ και επίδομα αλληλεγγύης ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ