Yeni Safak: Η Τουρκία θα ανατρέψει τα σχέδια Ελλάδας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο

Yeni Safak: Η Τουρκία θα ανατρέψει τα σχέδια Ελλάδας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο Facebook Twitter
1

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής, τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, που κάνει λόγο για «στραγγαλισμό» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, μέσω της οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών από την Ελλάδα και την Αίγυπτο. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, η Τουρκία θα έρθει σύντομα σε συνεννόηση με τη Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα σχέδια Ελλάδας - Αιγύπτου.

Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για κήρυξη ΑΟΖ στο πλαίσιο της τριμερούς συνόδου κορυφής, ενόχλησαν την Άγκυρα, με την Yeni Safak να υποστηρίζει ότι η Αθήνα και το Κάιρο αποσκοπούν στο να οριοθετήσουν μία ευρεία θαλάσσια ζώνη, κάνοντας λόγο για «εισβολή από την Κρήτη». 

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η ζώνη αυτή θα ξεκινά νοτιοανατολικά της Κρήτης περιορίζοντας «δραστικά» την Τουρκία στην Μεσόγειο.

Στους χάρτες που παρουσιάζονται, η Τουρκία εμφανίζεται περιορισμένη σε 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, με την Yeni Safak να υπογραμμίζει ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια, φτάνοντας έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας θαλάσσια την Ελλάδα από την Κύπρο. 

Yeni Safak: Η Τουρκία θα ανατρέψει τα σχέδια Ελλάδας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν μπλέξεις με κακό γείτονα δεν παλεύεται η κατάσταση.... Η Τουρκία ίσως είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα σε όλους τους γείτονες της . Ανθρωποι συμπλεγματικοί που δέν έχουν προσφέρει τίποτα θετικό στην ανθρωπότητα, και που πάντα ιστορικά ζούσαν εις βάρος των υπολοίπων . Πραγματικά το μόνο επιχείρημα που μπορεί να τους κρατήσει μακριά είναι η ισχύς και ο φόβος γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος , οι συζητήσεις και διπλωματία ανήκουν σε άλλη κατηγορία χωρών. Ειναι καιρός η Ελλάδα να σκεφτεί επιτέλους σοβαρα τον γεωπολιτικό της ρόλο στην περιοχή και με τις κατάλληλες συμμαχίες να αποτρέψει οποιαδήποτε σκέψη των Τούρκων στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.