ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητά η Κοσμητεία της σχολής

Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητά η Κοσμητεία της σχολής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την έντονη αντίδραση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκάλεσε η κατάληψη χώρου από μέλη του Ρουβίκωνα. Την ίδια στιγμή, μέλη της οργάνωσης λένε πως θα παραμείνουν στο χώρο.

Η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμολέγκου έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:

«Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης "Ρουβίκωνας" προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καραμολέγκου για να προσθέσει:

«Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της».

Αποφασίζει, καταλήγει η κ. Καραμολέγκου, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια».

Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε

Φωτογραφία έξω από το νέο στέκι που άνοιξαν στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ δημοσίευσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, που διαμηνύουν ότι ήρθαν για να μείνουν.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook,  μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «με μεγάλη χαρά» άνοιξαν το καινούριο τους στέκι στη Φιλοσοφική, ενώ οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι «διασκέδασαν ιδιαιτέρως» από της αντιδράσεις της κοσμήτορος, κυρίας Καραμαλέγκου και των μίντια, ενώ με τη σημερινή τους περιφρούρηση δηλώνουν ότι ήρθαν για να μείνουν.

«Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου , με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλεγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε», αναφέρει αναλυτικά η ανάρτηση.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM