Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στη  Λέσβο προς τιμή του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε χθες.

 

Η κηδεία του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου στον ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης την Πέμπτη, στις 4:30 το απόγευμα.

 

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου»  την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

 

Στην απόφαση για τη δαπάνη της κηδείας κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

 

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά, αντί για στεφάνια, να κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού, για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

 

Στην οικονομική στήριξη της οικογένειας του Κυριάκου Παπαδόπουλου και των ανήλικων παιδιών του προχωράει άμεσα —με τις απαραίτητες ενέργειες— το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Φώτης Κουβέλης.