Πέθανε ο ομογενής μεγιστάνας Άλεξ Σπανός, ιδιοκτήτης των Los Angeles Chargers

Πέθανε ο ομογενής μεγιστάνας Άλεξ Σπανός, ιδιοκτήτης των Los Angeles Chargers Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο ομογενής ιδιοκτήτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers (NFL) Άλεξ Σπανός.

Η ομάδα ανακοίνωσε τον θάνατό του με ένα tweet σήμερα το πρωί.

Ο Σπανός, γνωστός και για το φιλανθρωπικό του έργο, αγόρασε τους Los Angeles Chargers το 1984 έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρέδωσε όμως τον έλεγχό της ομάδας στον πρωτότοκο γιο του, Ντιν, πριν από τη σεζόν του 1994.

Ο Ντιν Σπανός είναι σήμερα πρόεδρος της ομάδας και ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά της έδρας της από το Σαν Ντιέγκο στο Λος Άντζελες.

Τις τρέχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ομάδας έχουν αναλάβει από το 2015 οι εγγονοί του Άλεξ Σπανού, ΈιΤζι και Τζον.

Ο Άλεξ Σπανός έγινε δισεκατομμυριούχος δραστηριοποιούμενος στον κτηματομεσιτικό τομέα και τις κατασκευές. Η σύζυγός του, Φαίη, πέθανε τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Σπανός γεννήθηκε στο Στόκτον της Καλιφόρνια από τους Έλληνες μετανάστες Κωνσταντίνο και Ευανθία Σπανού.

Ο πατέρας του λειτουργούσε ένα αρτοποιείο, όπου ο νεαρός Σπάνος άρχισε να εργάζεται στην ηλικία των οκτώ.

Το 1942, ο Σπανός εγκατέλειψε το κολέγιο στην Πολυτεχνική Σχολή Καλιφόρνιας και προσχώρησε στην Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος, αλλά δεν ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του.

Το 1951 δανείστηκε 800 δολάρια από έναν τοπικό τραπεζίτη για να αγοράσει ένα φορτηγό το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να πουλά σάντουιτς σε μετανάστες αγρότες στην κοιλάδα San Joaquin.

Μέχρι το 1955 είχε κερδίσει το πρώτο του εκατομμύριο $ και επένδυσε τα κέρδη του σε ακίνητα.

Το 1960 ίδρυσε τις εταιρείες A.G. Spanos Companies, οι οποίες μέχρι το 1977 είχαν γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής  διαμερισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ