Σάλος με την fake βράβευση του Τομ Χανκς στην Ελλάδα - Ο διάσημος ηθοποιός καταγγέλλει το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

Σάλος με την fake βράβευση του Τομ Χανκς στην Ελλάδα - Ο διάσημος ηθοποιός καταγγέλλει το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Facebook Twitter
EPA
2

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με την υποτιθέμενη βράβευση του Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Hellenic Institute of Cultural Diplomacy), για τη φιλελληνική του δράση στο ΚΠΙΣΝ.

Τόσο ο ηθοποιός όσο και η σύζυγός του διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι γνωρίζουν το παραμικρό, χαρακτηρίζοντας «απάτη» την επίσημη πρόσκληση του Ινστιτούτου, στην οποία σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Προς τους φίλους μου στην Ελλάδα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα εμφανιστώ σε μία εκδήλωση στην Αθήνα το οποίο δεν είναι αλήθεια. Πωλούν εισιτήρια με την υπόσχεση της παρουσίας μου», ξεκαθαρίζει ο Τομ Χανκς.

Σάλος με την fake βράβευση του Τομ Χανκς στην Ελλάδα - Ο διάσημος ηθοποιός καταγγέλλει το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Facebook Twitter

Στην πρόσκληση αναφέρεται πως ο Τομ Χανκς θα παραλάβει το βραβείο αριστείας «Αριάδνη» για το έργο ζωής, τη φιλελληνική του δράση και την ταινία του Mamma Mia που προωθεί την Ελλάδα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Ως ημερομηνία της ανύπαρκτης βράβευσης είχε οριστεί η 7η Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, στο κτίριο της όπερας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (επίπεδο 5Α), κάτι που το Ίδρυμα διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Rita Wilson σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου», τονίζει από την πλευρά του το ΚΠΙΣΝ. «Τα παραπάνω δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την εκτίμηση που τρέφουμε προς τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και την προσφορά του».

«Ουδέποτε μίλησε σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση και οι άνθρωποι που το διοργανώνουν δεν είναι ειλικρινής σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μου μαζί τους. Σας παρακαλώ, μην ξεγελαστείτε».

«Πρόκειται για απάτη. Παρακαλώ κάντε retweet», γράφει από την πλευρά της η σύζυγος του ηθοποιού Ρίτα Γουίλσον κάτω από τη φωτογραφία με την υποτιθέμενη πρόσκληση. «Ο Τομ Χανκς δεν θα εμφανιστεί ούτε σε αυτή ούτε σε κάποια άλλη εκδήλωση στην Ελλάδα. Δεν του ζητήθηκε ποτέ», προσθέτει, ταγκάροντας στην ανάρτηση τον πρόεδρο του Ινστιτούτο Πέτρο Ντένις Καψάσκη και την πρέσβειρα καλής θελήσεως, Άντα Ηλιοπούλου.

Το Lifo.gr επικοινώνησε με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας και ενώ υπήρξε σύντομη συνομιλία σχετικά με το θέμα, στο τέλος επισήμως δηλώνουν πως θα υπάρξει ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη 1μ.μ , το Ινστιτούτο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την άφιξη του κυρίου Χανκς στην Αθήνα ως καλεσμένου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας για φιλανθρωπικό σκοπό με είσοδο δωρεάν και όχι επί χρήμασι όπως ειπώθηκε, δηλώνουμε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα με τις αρχές για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του κυρία Άντα Ηλιοπούλου έπεσε θύμα εξαπάτησης από δήθεν εκπρόσωπο του κυρίου Χανκς, καθώς επίσης και κατά πόσον τα προσωπικά έγγραφα που ο οργανισμός έχει στη διάθεσή του είναι αυθεντικά».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια