Σημαντικές καταστροφές από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο

Σημαντικές καταστροφές από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σημαντικές καταστροφές άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο με τα περισσότερα προβλήματα να επικεντρώνονται σε Αργολίδα και Κορινθία. 

Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα υπερχείλισε ο ποταμός Ξεριάς με συνέπεια τα ορμητικά νερά να φτάσουν στην πόλη του Άργους. 

H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία. Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο μια γυναίκα εγκλωβίστηκε \σε αυτοκίνητο.

Ακόμη το ποτάμι Πανίτσα πλημμύρισε στη Νέα Κίο με αποτέλεσμα μεγάλοι όγκου υδάτων να πλημμυρίσουν τον οικισμό.

Σημαντικές καταστροφές από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
ΑΠΕ
  

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία έχουν γίνει δεκαέξι απεγκλωβισμοί (8 από σπίτια και 8 από οχήματα) ενώ για τους οδηγούς που θέλουν να προσεγγίσουν το Άργος να σημειωθεί πως αυτή την ώρα η τροχαία έχει κλείσει όλες τις εισόδους που οδηγούν στην περιοχή.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Τατούλης: Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Πελοπόννησος

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από τον κυκλώνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να αρχίσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Είναι βέβαιο ότι η επόμενη ημέρα των καταστροφών θα βρει με μεγάλες ζημιές την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο πρόσθεσε.

Άνοιξε ξανά η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου

Για επτά ώρες, από τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.

Η «Ολυμπία Οδός» ήταν αδιάβατη στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, αφού το ύψος του νερού φτάνει το μισό μέτρο και η Τροχαία απαγόρευε τη διέλευση των αυτοκινήτων που ήθελαν να κινηθούν προς Πάτρα από τα διόδια Ελευσίνας.

Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός και όσοι θέλουν να μετακινηθούν προς Πάτρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικά την νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών ή αλλιώς «Ολυμπία οδό».

Περίπου στις 24:00 τα μεσάνυχτα η τροχαία είχε ανοίξει και το ρεύμα της εθνικής οδού προς την Αθήνα. Η κυκλοφορία από Κόρινθο προς Αθήνα είχε διακοπεί νωρίτερα από τα διόδια του Ισθμού, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όμως η κίνηση στο τμήμα της εθνικής από Κόρινθο προς Αθήνα επιτρέπεται.

Το απόγευμα η καταιγίδα είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο ύψος του Ξυλοκάστρου, στο 117ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις αφού ο δρόμος είχε γεμίσει με νερά και φερτά υλικά, αυτή την ώρα όμως η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM