Προβλήματα σε Μεθώνη και Φοινικούντα- Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σκάφη από τα μεγάλα κύματα

Προβλήματα σε Μεθώνη και Φοινικούντα- Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σκάφη από τα μεγάλα κύματα Facebook Twitter
0

Τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου- Νέστορος της Μεσσηνίας καταγράφονται στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας.

«Από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να "κτυπάει" την παραλία», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας». Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία».

Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».

Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Καλαμάτα

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου». Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Προβλήματα σε Μεθώνη και Φοινικούντα- Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σκάφη από τα μεγάλα κύματα Facebook Twitter
Προβλήματα σε Μεθώνη και Φοινικούντα- Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σκάφη από τα μεγάλα κύματα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ