Νέο βίντεο - ντοκουμέντο: Αστυνομικοί κλοτσούν και σέρνουν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο: Αστυνομικοί κλοτσούν και σέρνουν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο Facebook Twitter
0

Ένα νέο σοκαριστικό, βίντεο ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει την παράλογη αστυνομική βία εναντίον του ακίνητου, αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», που φέρνει στο φως το βίντεο, αναφέρει πως το κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, με κινητό τηλέφωνο.

Στο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου από τον κοσμηματοπώλη και τον δεύτερο άντρα. Ο  33χρονος είναι ακίνητος και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του, ενώ το κεφάλι του είναι γεμάτο αίματα.

Τουλάχιστον οχτώ αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του και προσπαθούν να του φορέσουν χειροπέδες. Του φωνάζουν, τον πατάνε, τον τραβάνε και ένας τον κλοτσάει, ενώ στη συνέχεια τον σέρνουν στο πεζοδρόμιο. Όλη αυτή την ώρα ο νεαρός δεν φέρνει καμία αντίσταση.

Ένας άλλος αστυνομικός εμφανίζεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι, το οποίο φέρεται να είναι το «πειστήριο», δηλαδή το μαχαίρι που υποτίθεται ότι κράδαινε ο Ζακ Κωστόπουλος και απειλούσε τον κόσμο.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» στην δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία υπαλλήλου καταστήματος κοντά στο κοσμηματοπωλείο.

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα (τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας μάλιστα μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί όπου δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πως μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπά την πόρτα του κοσμηματοπωλείου», είπε στους αστυνομικούς ο μάρτυρας.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Άλλα βίντεο που έχουν έρθει ήδη στη δημοσιότητα, έχουν καταγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη άνδρα, καθώς ο 33χρονος προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Παρότι αρχικά η είδηση μεταδόθηκε ως απόπειρα ληστείας, πλέον διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και τι συνέβη στο κοσμηματοπωλείο. Τα βίντεο έχουν γεννήσει σοβαρά ερωτήματα για όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Γλάδστωνος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ