Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως νοσοκομεία εκχωρούνται στο Υπερταμείο

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως νοσοκομεία εκχωρούνται στο Υπερταμείο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει σε σημερινή ανακοίνωσή της πως το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο της Αρτας μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο.

Σημειώνεται πως η ΠΟΕΔΗΝ είχε προβεί χτες σε αντίστοιχη καταγγελία για το νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν γνωρίζει το θέμα και επικαλούμενος τη χτεσινή δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου ότι τα ΝΠΔΔ δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο είπε ότι: «Το Ιπποκράτειο είναι ΝΠΔΔ και αυτή η απάντηση τα καλύπτει όλα». 

Να σημειωθεί ότι χτες ο κ. Κίρκος είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου Γεννηματάς», και είχε προσθέσει ότι τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως ετοιμάζει κινητοποιήσεις. Στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής (28/9) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι και άλλα Νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Το υπ' αρίθμ, 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει το κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης. Μετά το Γ. Γεννηματάς και το Ιπποκράτειο. Ξεπουλάνε τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.


Στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το παλαιό Νοσοκομείο της Άρτας στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην Μονάδα ΕΟΠΥΥ), η 1η ΤΟΜΥ Άρτας και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Αποκατάστασης).


Το κτίριο έχει επισκευαστεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με κοινοτικά κονδύλια για να λειτουργεί ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Δαπανήθηκαν το έτος 2009 για την επισκευή του 5 εκατ. ευρώ. Είναι κληροδότημα από τον Αλέξανδρο Ζάρα με τον όρο να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα.


Και όμως παραχωρήθηκε για ξεπούλημα!!! Είναι το υπ' αρίθμ. 392 Ακίνητο από τα 10.119 στο σύνολο με κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 040102505001-0-0 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317/19 Ιουνίου 2018).


Θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις».

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης»:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα ότι μετά τους αρχαιολογικούς χώρους η κυβέρνηση παραχωρεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) και Δημόσια Νοσοκομεία.


Το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης». Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0
Η έρευνα μας συνεχίζεται. Απ' ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα Νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν.


Αν είναι δυνατόν. Ασύλληπτο!!! Ένα Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκχωρείται για ξεπούλημα στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία.


Να χαιρόμαστε μία αριστερή κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα. Νοσοκομεία που είναι ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, αρχαιολογικούς χώρους. Ότι βρει μπροστά της. Σημασία έχουν τα υπερπλεονάσματα και η καρέκλα της εξουσίας. Ντροπή».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM