Τα τρία πρόσωπα που πρότεινε η Βουλή για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ

Τα τρία πρόσωπα που πρότεινε η Βουλή για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Αθανάσιο Ράντο και τη Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου. 

Της γνωμοδότησης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προηγήθηκε ακρόαση έξι αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τον Οκτώβριο του 2016 παραιτήθηκε επικρίνοντας έντονα τον τότε πρόεδρο για τη στάση του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον πρώτο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Αθανάσιος Ράντος είχε επίσης διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον συγκεκριμένο νόμο καθώς φέρεται να επηρέασε συναδέλφους του στην απόφαση ο πρώτος νόμος Παππά να κριθεί αντισυνταγματικός. Στο παρελθόν είχε προταθεί ξανά για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, επιλογή που στήριξαν τότε η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.

Η Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου φέρεται να επιλέχθηκε λόγω της στήριξής της από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, οπότε θεωρείται και η επικρατέστερη επιλογή πολλών μελών της κυβέρνησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM