Συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο - Τι ισχυρίστηκε στην ομολογία του

Συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο - Τι ισχυρίστηκε στην ομολογία του Facebook Twitter
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή o Ζακ Κωστόπουλος μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
0

Συνελήφθη τελικά ο 55χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο, στην Ομόνοια.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από σχετικό βίντεο, στο οποίο διακρίνεται, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, να χτυπά και να κλωτσά τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, ενώ προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα. Ταυτοποιήθηκε επίσης και από στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή -όπως υποστήριξε- είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Σε βάρος του 55χρονου, που είχε προσαχθεί νωρίτερα στην Ασφάλεια Αθηνών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το Σάββατο, καθώς επίσης φαίνεται στο βίντεο να κλωτσά τον 33χρονο. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Την Παρασκευή, ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, με τα βίντεο να έχουν καταγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Παρότι αρχικά η είδηση μεταδόθηκε ως απόπειρα ληστείας, πλέον τα ερωτηματικά είναι πολλά και διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και τι συνέβη στο κοσμηματοπωλείο.

Στο μεταξύ, το πόρισμα των ιατροδικαστών που ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα προσφέρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις. Ανακοινώθηκε πως η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί - και από τους δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που ελήφθησαν από τη σορό, όμως τα αποτελέσματα τους δεν αναμένονται νωρίτερα από δύο εβδομάδες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ