Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την παρέμβαση σε εκκλησία την ώρα της λειτουργίας

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την παρέμβαση σε εκκλησία την ώρα της λειτουργίας Facebook Twitter
6

Την ευθύνη για την παρέμβαση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, την ώρα της λειτουργίας, ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας τονίζει πως η παρέμβασή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να δοθεί τέλος στη φιλοξενία άπορων ηλικιωμένων στη στέγη αστέγων. 

«Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική; Τι αλισβερίσι έχει ο παπάς η ο επίσκοπος, και οποιοσδήποτε μπορεί να εμπλέκεται, με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου στο οποίο στεγάζονται οι άνθρωποι δεν μας νοιάζει», σημειώνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «η στέγη είναι δικαίωμα». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
το περίεργο είναι ότι για τα "events" και τις τσιρίδες του ρουβίκωνα μαθαίνουμε αμέσως, ενώ για τους πυροβολισμούς στην Μπενάκη και Ερεσσού, 2 τετράγωνα από το αστυνομικό τμήμα, πριν λίγες μέρες δεν μάθαμε ποτέ τίποτα.Περίεργες ιεραρχήσεις έχει το αστυνομικό ρεπορτάζ...
Περίεργες ιεραρχήσεις έχει το αστυνομικό ρεπορτάζ... Πηγή: www.lifo.grΆντε καλέ.Από τη στιγμή που το mega channel έκλεισε δεν έχουμε πλέον ιεραρχήσεις στα ρεπορτάζ.Είμαστε λέφθεροι!
Εύκολο που λέει ο λαός: "σαν να κλέβεις εκκλησία." Ο Ρουβίκωνας τι κάνει για τους άπορους είπαμε; Ναι, αυτό είναι το δύσκολο... Καλύτερα να διακόπτεις την Θεία λειτουργία, επειδή: δεν ξέρω αν ευθύνεστε (!), αλλά ρε αδερφέ μικρόφωνο βρήκα γιατί οχι; Για τους άπορους, να ναι καλά οι Εκκλησίες με τα συσσίτια. Για άπορους στο μυαλό βέβαια, όπως λέγεται, ούτε ένα θαύμα δεν αναφέρεται στο Ευαγγέλιο... Ανίατες περιπτώσεις..