Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη: Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη: Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια Facebook Twitter
0

Ανατροπή σημειώνεται στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις και όσα διέρρεε αρχικά η τοπική αστυνομία, η οποία επέμενε για αυτοχειρία. Πάντως, η οικογένεια της 44χρονης τόνιζε από την πρώτη στιγμή πως ο θάνατός της δεν είναι αυτοκτονία, αλλά μια καλά σκηνοθετημένη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται πως η Ειρήνη Λαγούδη είχε βρεθεί στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα. Έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ δίπλα της είχε βρεθεί ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sinidisi.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος αγνώστων δραστών, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις και για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας είχε προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, το διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης.

Η υπόθεση πλέον περνά στον ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος θα αξιοποιήσει το υλικό, καλώντας ενδεχομένως σε νέες καταθέσεις όσους φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μετά θα διαβιβάσει το αποτέλεσμα των ερευνών του στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, η νομική πλευρά της οικογένειας της 44χρονης μιλά για ουσιαστική δικαίωση των προσπαθειών της.

«Έχει πλέον αποκρυσταλλωθεί το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός ότι στη δίωξη αναφέρεται η συναυτουργία δείχνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή παραπάνω από δύο ατόμων, αλλά και ενός τρίτου ηθικού αυτουργού που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή για τις εγκληματικές πράξεις», δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας, σύμφωνα με το sinidisi.gr.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ