Παρασκευόπουλος: Αυτονόητη η επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια όταν πρόκειται για κακουργήματα

Παρασκευόπουλος: Αυτονόητη η επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια όταν πρόκειται για κακουργήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Το πόρισμα για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια θεωρεί αυτονόητη την επέμβαση της αστυνομίας όταν πρόκειται για κακουργήματα, τόνισε σήμερα ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, απάντησε στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν.

Σχετικά με το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι «μια πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή συμβουλευτική στην οποία θα μετέχουν όσοι έχουν υπεύθυνες αρμοδιότητες ή έχουν ρόλο σχετικά με το θέμα αυτό. Δηλαδή θα μετέχει ο πρύτανης, καθηγητές, φοιτητές, ο εισαγγελέας, αστυνομικός ακόμη και κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί τους οργανισμούς που ασχολούνται με τα ναρκωτικά προκειμένου αυτό το σώμα να συζητά διασταυρώνοντας τις διαφορετικές οπτικές γωνίες που υπάρχουνε και δίνοντας μια γνώμη στο πανεπιστήμιο».

«Το κείμενο του πορίσματος θεωρεί αυτονόητο και το σημειώνει ότι όταν έχουμε να κάνουμε με κακουργήματα η αστυνομία εισέρχεται ελεύθερα στον πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς να χρειάζονται άδειες και προχωρεί σε καταστολή», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις καταλήψεις, επισήμανε πως «εδώ και 40 χρόνια η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχουν κατορθώσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των καταλήψεων. Αυτό το οποίο αποτελεί πρόβλημα κατά την εκτίμηση της επιτροπής και το λέει με έμφαση είναι ότι αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τρόπους μονόπλευρους. Παράδειγμα "φταίει η νομοθεσία", άλλαξε η νομοθεσία, καταργήθηκε το άσυλο, άλλαξε τίποτα στις καταλήψεις; Όχι. Άρα όποιος πλησιάζει το θέμα με μοναδικό αίτημα να αλλάξει η νομοθεσία κάνει μια τρύπα στο νερό.

»»Καταστολή, τόσα χρόνια δεν είχαμε επεμβάσεις της αστυνομίας; Είχαμε. Έληξε το πρόβλημα; Δεν έληξε. Άρα δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία, δεν λέμε ότι ο νόμος δεν πρέπει να γίνει διαρκώς καλύτερος, λέμε ότι πρέπει να προσέξουμε όλες τις πτυχές, πρέπει να προσέξουμε για παράδειγμα και την πανεπιστημιακή ζωή με τις ανάγκες που έχει για μια ησυχία, ηρεμία για την εκπαίδευση. Να προσέξουμε την ανάγκη να υπάρχει ασφάλεια και να μην υπάρχει έγκλημα στο χώρο του πανεπιστημίου».

«Λέμε στο πόρισμα ότι ναι, μεν το πανεπιστήμιο ως χώρος όταν μάλιστα είναι μέσα στο κέντρο της πόλης είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι απολύτως στεγανό στο έγκλημα. Αλλά λέμε, λοιπόν, ότι ακόμα και αν δεν μπορεί να είναι τελείως στεγανό το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει πολύ πιο ήσυχη ατμόσφαιρα και πολύ λιγότερη εγκληματικότητα.

»»Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που είναι προβληματικά για την ακαδημαϊκή ηρεμία και εκπαίδευση είναι να μπορέσουμε πρώτα να δούμε ποια είναι τα αίτια και ποιο είναι το πρόβλημα. Και επειδή το πρόβλημα είναι σύνθετο, εμείς προτείνουμε να δούμε και το γεγονός ότι οι καταλήψεις είναι αξιόποινες και το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται η επέμβαση της δημόσιας δύναμης και το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι προσδιορίζονται κοινωνικά και ψυχολογικά. Λέμε να τα δούμε όλα. Λάβαμε υπόψη μας και τα μοντέλα των άλλων χωρών», υπογράμμισε.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στη θέση του θα είχα πάει να μονάσω στο Όρος. Από τη ντροπή.Ακύρωσε δουλειά ετών αστυνομικών, εισαγγελέων, δικαστών, γραμματέων για ένα ρουσφέτι στην εξωκοινοβουλευτική κάνοντας τη χώρα πιο επικίνδυνη και έχει το θράσος να μιλάει.