Η Ένωση Αθέων ζητά να αφαιρεθούν οι εικόνες από το ΣτΕ στην αυριανή συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Η Ένωση Αθέων ζητά να αφαιρεθούν οι εικόνες από το ΣτΕ στην αυριανή συζήτηση για τα Θρησκευτικά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
1

Η Ένωση Αθέων κατέθεσε σήμερα αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αφαιρεθούν αύριο τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες) από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, αύριο, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.), ενώ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για τον άνθρωπο που δηλώνει άθεος ένα εικόνισμα θα έπρεπε να είναι ένα απλό διακοσμητικό κάδρο. Πολύ παντιέρα για το τίποτα. Αν εγώ μεσα στο φως της αλήθειας βρίσκω τον Θεό και κάποιος άλλος μέσα στο φως της αλήθειας διαπιστωνει την παντελή απουσία του, είμαστε και οι δυο χαρούμενοι μέσα στα πιστευω μας. Η ελληνική πραγματικότητα πρέπει να προσαρμοστεί στην παρουσία και στις ανάγκες και άλλων δογμάτων και θρησκευμάτων. Αλλα η αθεΐα δεν έχει λειτουργικές ανάγκες, το δικαίωμα στην αθεΐα το δίνει καποιος στον εαυτό του, δεν πιστεύει, πάει και και τελείωσε. Τόσο απλό. Πολύ παντιέρα για το τίποτα.