Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν

Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Ο ειδικός φρουρός που είχε βάρδια στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας, δεν μπορούσε να ενημερώσει για την επίθεση του Ρουβίκωνα μέσω του υπηρεσιακού του ασυρμάτου καθώς η συσκευή ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο ασύρματος του φρουρού ήταν αναλογικός και παλιάς τεχνολογίας και για αυτόν τον λόγο ο ειδικός φρουρός χρησιμοποίησε τελικά το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το εσωτερικό της πρεσβείας. 

Πέραν όμως του προβληματικού ασυρμάτου, όπως αποδείχθηκε και τα τζάμια της σκοπιάς δεν ήταν αλεξίσφαιρα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, έκανε λόγο για «ανύπαρκτο σύστημα διαβιβάσεων που δυσχεραίνει και καθιστά επικίνδυνη» την υπηρεσία.

Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν Facebook Twitter
EUROKINISSI

Η επίθεση έγινε από περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Οι άγνωστοι πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγου Καλάρη, προκαλώντας φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Μετά το περιστατικό ο διοικητής του Α/Τ Ψυχικού - στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και η φύλαξη του συγκεκριμένου κτιρίου - πληροφορήθηκε την «δυσμενή μετάθεσή» του στο τμήμα Μεταγωγών. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, και ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία, επέστρεψε στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. 

Το κτίριο της πρεσβείας στου Ιράν βρισκόταν στη λίστα της ΕΛΑΣ για τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα ενώ για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το να λέμε μαγκιές στο καφενείο ότι κακώς έπραξε ο αστυνομικός, νομίζω ότι ειναι λάθος. Ο ανθρωπος γνώριζε ότι: α) δεν είχε ασύρματο, να επικοινωνήσει με την ΕΛΑΣ και την πρεσβεία, β) δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, γιατι θα έβρισκε το μπελά του. Πεστε μου σας παρακαλω τροπο αντίδρασης του. Καλά τα εγχειρίδια, αποδεικνύεται ομως ότι στην πράξη, ειναι δύσκολη η εφαρμογή τους.
Προφανώς οι οδηγίες στο εγχειρίδιο Τόσκα είναι: 1. Όταν εμφανιστεί η απειλή κάνεις ότι κοιμάσαι ( γι'αυτό μακό μπλουζάκι)2 .Αν τα πράγματα ξεπεράσουν τα όρια , αφήνεις κλανιά κρότου λάμψης....Νομίζω ότι το όργανο εκτέλεσε κατά γράμμα τα παραπάνω
Δηλαδή, ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ τον αστυνομικό ! Να πάει λοιπόν στο Εθνικό Θέατρο να δουλέψει σαν εξαιρετικό ταλέντο ! Γιατί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ !Αλλιώς, ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ !Κατανοητό ;Και αν η πολιτική και φυσική του ηγεσία τον αναγκάζουν ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΛΟ, ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ, κανένα πρόβλημα !ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, γιατί σε κάθε περίπτωση ευθύνονται για τις οδηγίες που δίνουν στους φρουρούς !Κατανοητό επίσης ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ !Γιατί επίσης, αν ο Ρουβίκωνας π.χ. έβαζε φωτιά με μολότοφ ή κάποιοι εχθρικά διακείμενοι στο ΙΡΑΝ γάζωναν την πρεσβεία ή έριχναν εκρηκτική βόμβα με άγνωστο αποτέλεσμα, ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ "ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ".Κάνω λάθος μήπως ;
Με τέτοιας ενεργητικότητας αστυνομικούς στις περιπολίες σωθήκαμε !Χαλαρά, να περνάει η ώρα, μην ζορίζεστε !...Σιγά μην γίνετε σαν τον Ρουβίκωνα, που σίγουρα είχε κατοπτεύσει πριν την επίθεση την περιοχή γύρω από την πρεσβεία, αλλά σιγά μην γίνουν αντιληπτοί !