Χωρίς δασκάλα έμεινε το μοναδικό σχολείο στην ακριτική Γαύδο καθώς, όπως καταγγέλλει η δήμαρχος του νησιού Ευαγγελία Καλλίνικου, η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε τοποθετηθεί εγκατέλειψε τη θέση της απροειδοποίητα. 

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση της κα Καλλίνικου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, «η δασκάλα, αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα».

 

Παρά το γεγονός πως στην αρχική ανάρτηση η δήμαρχος κατηγορεί την δασκάλα για επιπόλαιη συμπεριφορά, σε σχόλιο της έσπευσε να προσθέσει: «Να μην αδικούμε κανένα. Δεν δήλωσε η κοπέλα Γαύδο. Ήταν τελευταία στα μόρια και την έστειλαν χωρίς να το έχει επιλέξει».

 

«Από εκεί και πέρα όμως οι δέκα μέρες μέχρι την βελτίωση θέσης και να βγει η επόμενη σειρά αναπληρωτών για να υποστηρίξει τα καθήκοντα της δεν είναι και τόσο τραγικό με σπίτι έτοιμο χωρίς έξοδα κ.λπ από την Αυτοδιοίκηση».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της δημάρχου του νησιού:

 

«Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικων νησιων στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτεροτητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν».