Κρήτη: 65 συλλήψεις για απόπειρα εξόδου από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Κρήτη: 65 συλλήψεις για απόπειρα εξόδου από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης συνέλαβαν 65 άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Κρήτη σε χώρες του εξωτερικού. 

Πρόκειται για 45 άνδρες και 19 γυναίκες, υπηκόους τρίτων χωρών που αποπειράθηκαν να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας με προορισμό τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Σουηδία, Πολωνία, Αγγλία και Ολλανδία.

Οι συλλήψεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Προκειμένου να αναχωρήσουν από την Ελλάδα με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι δράστες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιράκ, Λεττονίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Εσθονίας Ιαπωνίας και Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, συνελήφθη στο Ηράκλειο 20χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση άλλου ατόμου να φύγει από τη χώρα και πλαστογραφία.

Σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αερολιμένα Ηρακλείου, ο συγκεκριμένος νεαρός που συνόδευε ανήλικο επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν και οι δύο από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM