Αυξημένα τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων στο Μάτι σύμφωνα με τον «Δημόκριτο»

Αυξημένα τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων στο Μάτι σύμφωνα με τον «Δημόκριτο» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυξημένα είναι τα επίπεδα των αιωρουμένων σωματιδίων στο Μάτι σε σχέση με τα μέσα επίπεδα στο λεκανοπέδιο σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές μετρήσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Παράλληλα, η περιεκτικότητα των σωματιδίων (ΑΣ10) σε βαρέα μέταλλα (χρώμιο, κάδμιο, νικέλιο, μόλυβδο και αρσενικό) ήταν η αναμενόμενη μετά την καταστροφή. 

Η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη για τους κατοίκους από τις 8:00 έως τις 17:00, όπου διεξάγονται εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες επιτείνουν την αιώρηση της σκόνης και των υπολειμμάτων της καύσης από το έδαφος ή τα υλικά. 

Ο «Δημόκριτος» συνιστά να αποφεύγεται η μαζική εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης λόγω της τοπικής επιβάρυνσης που μπορεί να προκληθεί.

Το Κέντρο εγκατέστησε στις 11 Αυγούστου εξοπλισμό δειγματοληψίας και όργανα συνεχούς καταγραφής και μέτρησης των ατμοσφαιρικών παραμέτρων στο Μάτι, 150 μέτρα από την ακτή.

Σύμφωνα με τις μέσες αριθμητικές συγκεντρώσεις για την περίοδο μετρήσεων 11 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου, τα σωματίδια στο Μάτι φθάνουν τα 29,5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έναντι 17,2 στο σταθμό του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή, που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για τις συγκεντρώσεις του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM