Δημοσιογράφος καταγγέλλει επίθεση από ΜΑΤ στη ΔΕΘ - Αποκαλούσαν «Βουλγάρους» τους διαδηλωτές

Δημοσιογράφος καταγγέλλει επίθεση από ΜΑΤ στη ΔΕΘ - Αποκαλούσαν «Βουλγάρους» τους διαδηλωτές Facebook Twitter
2

Δημοσιογράφος καταγγέλλει επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ στη ΔΕΘ και ρατσιστικές ύβρεις που φέρεται να εκστόμισαν κατά διαδηλωτών. 

Τη μηνυτήρια αναφορά έκανε ο δημοσιογράφος, Τάσος Ασλανίδης, ο οποίος κλήθηκε από την εισαγγελέα να καταθέσει. 

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ του επιτέθηκαν στη ΔΕΘ μόλις τους αποκάλυψε πως είναι δημοσιογράφος. 

Ο ένας τον έπιασε από το λαιμό, ενώ ένας δεύτερος τον χτύπησε με την ασπίδα του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη μήνυσή του. 

Όταν, μάλιστα, ζήτησε από αξιωματούχο να μάθει τα στοιχεία των υφισταμένων του, εκείνος φέρεται να του είπε «φύγε από μπροστά μου μη σε συλλάβω». 

Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών για εξύβριση, για απρόκλητη σωματική βλάβη και απειλή.

Στην διάθεση της εισαγγελέως βρίσκεται, επίσης, βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, στο οποίο απεικονίζονται άνδρες των ΜΑΤ τη στιγμή που επιτίθενται κατά διαδηλωτή, με το δημοσιογράφο να ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί πριν επιτεθούν αποκάλεσαν «Βούλγαρους» τους διαδηλωτές.

Το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης κλήθηκε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό, προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την επίθεση όσο και για τις ρατσιστικές ύβρεις του αστυνομικού των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, όπως σχετικά αναφέρει στην καταγγελία του.


Το μεσημέρι ο δημοσιογράφος πρόκειται να συναντηθεί, μάλιστα, με τη νέα υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Κατερίνα Παπακώστα προκειμένου να την ενημερώσει για το περιστατικό.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η εξήγηση είναι απλή,ισως όχι λογική με τα δικά μας ,των πολιτών μετρα αλλά απλή.Εχουν απαγορεύσει στην αστυνομία να δρα εναντίων κλεφτων ,ληστών ,εμπόρων ναρκωτικών μεγαλων και μικρών ,μικροαπατεώνων ,παρεμπόρων και ΝΑΙ παράνομων μεταναστών.Οπότε όλη τους η ενέργεια που δεν διοχετεύεται στα πραγματικά τους καθήκοντα καταλήγει κυριολεκτικά στις πλάτες και τα πνευμόνια των μόνων που επιτρέπεται να δράσουν εναντίον τους Των Ελλήνων.Γιαυτό και χθες έδερναν Ελληνες αποκαλώντας τους Βούλγαρους και προχθές Χιώτες με το κοινό σχόλιο "με αυτούς που ψηφίσατε καλά σας κάνουμε ".Είπαμε παραλογισμός αλλά αλήθεια.
Ένα περίεργο πράμα πάντως, στην καθημερινότητα δεν βλέπεις όργανο της τάξης ούτε για αστείο στην Θεσσαλονίκη, με την παραβατικότητα κάθε φύσης να οργιάζει (ΕΙΔΙΚΑ σε οδηγικά θέματα). Στην βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, όμως, οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης δίνουν πάντα το παρών δυναμικά και τα πάνε από ότι βλέπω περίφημα, επιδεικνύοντας υποδειγματική αποτελεσματικότητα στην περιφρούρηση οτιδήποτε άλλου πέρα του Έλληνα πολίτη. Εύγε!!