Συνέχιση της λιτότητας προβλέπουν 9 στους 10 Έλληνες

Συνέχιση της λιτότητας προβλέπουν 9 στους 10 Έλληνες Facebook Twitter
(EUROKINISSI)
1

Συνέχιση της λιτότητας παρά το τέλος των μνημονίων προβλέπει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. 

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (89%) εκτιμούν πως η λιτότητα θα συνεχιστεί μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών.

Στον αντίποδα το 7% αντιτείνει ότι η 20η Αυγούστου σηματοδότησε το τέλος της εποχής λιτότητας στην χώρα μας.

Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ περισσότεροι από οκτώ στους δέκα εκφράζουν την πεποίθηση ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί.

Η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου προβλέπει πως η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει κατά μέσο όρο πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2,2% του ΑΕΠ μεταξύ 2023 και 2060.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι η καθαρή πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξη για την πορεία της χώρας.

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (67%) δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση, αν και το ποσοστό των απαισιόδοξων έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Το 27% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, κατηγορία όπου παρατηρείται αύξηση έξι μονάδων.

Ερωτήματα διατυπώνονται επίσης για τα γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν συναντάται με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων. Πάνω από οκτώ στους δέκα (83%) θα ήθελαν να συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την λήξη του τρίτου Μνημονίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.003 ατόμων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια