Το πόρισμα για το μπλακ άουτ της 22ας Αυγούστου στην Αττική

Το πόρισμα για το μπλακ άουτ της 22ας Αυγούστου στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα ίχνη έκρηξης στο εσωτερικό ενός διακόπτη, στο Κέντρο Υψηλής Τάσης της Παλλήνης, διαπίστωσε ο ΑΔΜΗΕ κατά την έρευνα για τα αίτια του μαζικού μπλακ άουτ, που έπληξε την Αττική στις 22 Αυγούστου.

Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, την ώρα της έκρηξης ο διακόπτης ήταν κλειστός και λόγω του σημείου που σημειώθηκε η «εξαιρετικά σπάνια» αστοχία, ήταν αδύνατη η εκ των προτέρων ανίχνευση του προβλήματος. 

Στη σχετική ανακοίνωση, ο διαχειριστικός φορέας παραπέμπει στα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Συστημάτων (CIGRE) και τονίζει ότι θα προσφύγει σε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για να διερευνήσει «εάν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με τον κατασκευαστή του διακόπτη».

Ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει πως οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι για τη συντήρηση του συστήματος μεταφοράς είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Από τους έκτακτους ελέγχους που έγιναν από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου πάντως, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα που να απαιτούν άμεσες διορθωτικές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά συντήρηση του συστήματος μεταφοράς, επισημαίνεται ότι τα ποσά που δαπανά ο ΑΔΜΗΕ έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ