Οι καταθέσεις Μητρετώδη - Κούκλατζη: Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο

Οι καταθέσεις Μητρετώδη - Κούκλατζη: Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο Facebook Twitter
2

Το χρονικό της σύλληψής τους, και το λάθος που έκαναν εκείνη την ημέρα περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Αποσπάσματα αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα με όσα λένε οι δύο στρατιωτικοί ένα λάθος, τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού την περασμένη Τετάρτη  και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη μέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι.

Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών.

Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά «ΑΛΤ»! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος.

«Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει».

Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεσή του, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

Με πληροφορίες από Real

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς έγινε από την κατάθεση των δύο ή δικό μου είναι το πρόβλημα; Γιατί δεν σταμάτησαν στο ΑΛΤ των Τούρκων στρατιωτών; Κι επειδή παντού η ανακοίνωση είναι η ίδια ακριβώς, άρα υπαγορευμένη και ελεγχόμενη, τι ακριβώς δεν μας λένε; Γιατί σίγουρα η πληροφόρηση είναι ελλιπής.