Πέρασε πρώτος στην σχολή του 84χρονος συνταξιούχος

Πέρασε πρώτος στην σχολή του 84χρονος συνταξιούχος Facebook Twitter
(ΙΝΟΤΟS)
10

Στα 84 του, ο Δημήτρης Μουδατσάκης, από την Κρήτη, πέτυχε το όνειρο που δεν εγκατέλειψε ποτέ: να σπουδάσει.

Όχι μόνο πέρασε στο πανεπιστήμιο, αλλά με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, πέρασε και πρώτος στη σχολή της επιλογής του, στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το inotos.gr μαζί του πέρασε στη Σχολή της Αστυνομίας και ο εγγονός του και μάλιστα σε πολύ καλή θέση.

Ο 84χρονος Κρητικός, πατέρας και παππούς πια, δεν το έβαλε κάτω. Από το χωριό του, το Σκοτεινό, ήρθε στο Ηράκλειο όταν ήταν 10 ετών και βγήκε στο μεροκάματο. Δίπλα στον θείο του έμαθε την τέχνη του βιβλιοδέτη, τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση.

Πέρασε πρώτος στην σχολή του 84χρονος συνταξιούχος Facebook Twitter
(INOTOS)

Στην πορεία έκανε οικογένεια και με τη σύζυγό του απέκτησαν παιδιά, αλλά και εγγόνια. Όταν βγήκε στη σύνταξη, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Επέστρεψε στο θρανίο, αποφασισμένος να ζήσει το όνειρό του, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρία.

Πήρε τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου, έδωσε εξετάσεις και σε ηλικία 84 ετών, συνταξιούχος, πέρασε στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο!

Στο μεσοδιάστημα, ενόσω δηλαδή ασχολούνταν με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ο πάντοτε φιλομαθής κ. Δημήτρης  είτε θα διάβαζε κάποιο βιβλίο, είτε θα κρατούσε σημειώσεις για μερικά απ' τα πονήματα που εξέδωσε. «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!», θυμάται αρκετά χρόνια αργότερα.

Με δάκρυα στα μάτια, εμφανώς συγκινημένος είχε μιλήσει για το Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου και για τους καθηγητές του. «Στην αρχή ήρθα δειλά- δειλά στο σχολείο, όμως, βρήκα μια ατμόσφαιρα πολύ ωραία, με αποδέχτηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές, οι οποίοι μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι για να έρθουν σε αυτό το σχολείο, είναι τόσο ωραίοι που δεν υποτίμησαν ποτέ κανένα μαθητή, δεν αδιαφόρησαν για κανέναν» έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πατρίς".

Ο κ. Μουδατσάκης ανέφερε τότε πως το Εσπερινό επιτελεί ένα σημαντικό έργο, παρέχει εφόδια σε πολύ κόσμο, τους δίνει διάθεση για μόρφωση, δημιουργία, αυτοπεποίθηση, κάτι που αποδεικνύουν και οι επιτυχίες που σημειώνει κάθε χρόνο στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM