Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/Andrea Bonetti
0

Oι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2018, θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου με μια μακρά λίστα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων να ανοίγουν τις πύλες τους.

Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 26 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες περιοχές συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018» και θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό την Κυριακή 26 Αυγούστου για όσους θέλουν να θαυμάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Σε 95 από αυτούς μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του για τις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

  

Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και στήνει ένα αισθαντικό ταξίδι-αφιέρωμα στις σημαντικότερες συνθέσεις του ελληνικού κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα και την οργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (9 μ.μ.).

Από την άλλη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει μία πολυσυλλεκτική βραδιά με θέατρο, αφηγήσεις και μουσική (8 μ.μ.) όσο το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί στον κήπο του τη μουσική εκδήλωση «La luna», με τους Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχη στα πλήκτρα, τον Ηλία Αργυρόπουλου και τον Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο (9 μ.μ.).

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην έννοια του Ωραίου, προσεγγίζοντάς την με ιδιαίτερες αφηγήσεις, μουσική και αναγνώσεις.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 24.8.2018

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM