Οι φαντάροι στον Άγιο Ανδρέα καταγγέλλουν καψόνια και άθλιες συνθήκες: «Θα έχουμε αυτοκτονίες»

Οι φαντάροι στον Άγιο Ανδρέα καταγγέλλουν καψόνια και άθλιες συνθήκες: «Θα έχουμε αυτοκτονίες» Facebook Twitter
EUROKINISSI
13

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες στρατιωτών για τις συνθήκες που επικρατούν στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που δημοσιεύει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 96 ανθρώπους, οι εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα οι στρατευμένοι να υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια για να ανοικοδομήσουν τα οικήματα.

Όπως αποκαλύπτει η επιστολή, οι στρατιώτες δουλεύουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. 

Μάλιστα οι φαντάροι προειδοποιούν πως αν δεν αλλάξει κάτι, δεν είναι απίθανο να σημειωθούν απόπειρες αυτοκτονίας στα ΚΑΑΥ. 

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας

 

«Μετά από τρελή ενταντικοποίηση και ατέλειωτη δουλειά τα ΚΑΑΥ άνοιξαν και το μεγαλύτερο κομμάτι των ΚΑΑΥ έχει αποκατασταθεί.

Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν, η υπηρεσία πάει 3 μέσα-1 έξω ή και 4-1 με δουλειές και τρέξιμο αυτά επικρατούν στα ΚΑΑΥ.

Επίσης ζούμε μέσα στην μπόχα. Ζούμε σαν τα ποντίκια, ήμαστε σκλάβοι δουλειάς και υπηρεσίας. Κινδυνεύουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή φτιάξαμε όλο το ΚΑΑΥ εμείς οι φαντάροι. Μόνοι μας, από τις 8 το πρωί έως 9 το βράδυ δουλειά χωρίς διάλειμμα και υπηρεσίες ταυτόχρονα στις οποίες αν δεν είσαι καθώς πρέπει σε τιμωρούν με 5 μέρες φυλάκιση!

Τα καψώνια συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Δράστης, πρώτος και καλύτερος ένας Αρχιλοχίας ο οποίος χώνει φαντάρους σε βαριές αγγαρείες, να καθαρίζουν όλο το ΚΑΑΥ από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.


Από την άλλη, ο Συνταγματάρχης Διοικητής του ΚΑΑΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για την κούραση των φαντάρων και διατάζει ανήμερα της Παναγίας να γίνει λειτουργία και να μην βγει κανένας εξοδούχος θέλοντας να δείξει πόσο χριστιανός είναι!

Άλλοι φαντάροι που πήζουν σε αγγαρείες και υπηρεσίες 3 κα 4 μέρες, πρέπει να μείνουν μέσα και να κάνουν άλλες τόσες σερί μαζί με την αγγαρείες χωρίς σταματημό.


Ο φόβος της αυτοκτονίας είναι ορατός για τους φαντάρους καθώς η όλη κατάσταση το μόνο που μας κάνει είναι να μας τσαλαπά την ψυχολογία και νοιώθουμε ότι απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.

Αναγκαζόμαστε να ζούμε σε άθλιες συνθήκες καθώς στην λέσχη τρώμε κλειδωμένοι στα μαγειρεία για να μην μας βλέπουν οι παραθεριστές γιατί απαγορεύεται να τρώμε δημόσια Η κάθε μέρα είναι κόλαση καθώς οι περισσότεροι από τους παραθεριστές μας φέρονται σαν σκουπίδια και έχουνε απαιτήσεις από εμάς όπως να καθαρίζουμε μια μικρή στοίβα πευκοβελόνες από τα σπίτια τους γιατί τους ενοχλεί.


Ζούμε έναν Γολγοθά, δεν υπάρχει σωτηρία. Σύντομα θα έχουμε αυτοκτονία στα ΚΑΑΥ και θα είναι πολύ αργά.

Επισκευές δεν έγιναν ποτέ. Τίποτα - ψευτοδουλειά έγινε από φαντάρους. Φέρανε και από άλλες μονάδες να κάνουν διάφορες επιδιορθώσεις όπως ψευτοβάψιμο πάνω από τα καμένα και καθάρισμα αυτά έγιναν μόνο τίποτα παραπάνω.

Εμείς, όχι μόνο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΓΕΣ να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά. Καλούμε τους φαντάρους να ζητήσουν άμεσα να φύγουν από τα ΚΑΑΥ όπου ΠΑΡΑΝΟΜΑ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους βάζει να εργάζονται.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Απίστευτα πράγματα... 4-1; Βαρβαρότητες... Βέβαια, την πρώτη κρυάδα την πήρατε μόλις σας ήρθε το χαρτί για ΚΑΑΥ και κλαίγατε για την αδικία την ίδια στιγμή που οι σειρές σας πέρνανε το αντίστοιχο για τάγματα εκστρατειας σε Έβρο ή νησιά της πρώτης γραμμής και άνοιγαν σαμπάνιες και τηλεφωνούσαν για ευχαριστώ στα βύσματα τους...Από τη θέση κάποιου που υπηρέτησε 18 από τους 23 μήνες της θητείας του (ΔΕΑ) στη Λήμνο και είδε πόσο βασιλικά περνούσαν δόκιμοι και (κυρίως) στρατιώτες, που καναν ΖΩΑΡΕΣ, σας συμβουλεύω να βγείτε όλοι αναφορά και να ζητήσετε να μετατεθειτε εκεί! Μη σας πιάνουν κορόιδα, σώστε τη ζωή και την ψυχική σας ακεραιότητα...
H λύση είναι απλή..ουτε παραθεριστικα για δημόσιους υπαλλήλους ουτε φαντάροι στην Αθήνα αν δεν έχουν υπηρετήσει στα σύνορα και να ειναι στα τελειώματα η αν δεν έχουν σοβαρότατο λογο..
Πολίτες πανε φαντάροι βάζοντας λεφτά απο την τσέπη για να υπηρετουν τους καραβαναδες....Και για όλα αυτά πληρώνουμε εσυ και εγώ...Για να κάνουν τζάμπα διακοπες οι στρατιωτικοί.....
Κάποια 'βυσματούχα' και ταυτόχρονα 'εβαπορούχα' παιδάκια που μεγάλωσαν με Nickelodeon φαίνεται ότι θέλουν να λουφάρουν τις εργασίες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συντάσοντας μία επιστολή και βάζοντας το 'τυράκι' που λέγεται 'αυτοκτονίες' για να συγκινήσουν το αρμόδιο Υπουργείο.Αν είναι να αυτοκτονήσεις επειδή σε βάλανε να βάψεις με άλλους 20 έναν τοίχο, τότε είσαι για τα 'μπάζα', αυτοκτόνα.
Ουγκ,Ουγκ...Προστάτης Οικογένειας, ουγκ επιστρέφει στον τόπο διαμονής του(κατοικίας του για να το καταλάβεις)Ουγκ...Στα ΚΑΑΥ όταν ήμουν εγώ έκανα 3 με 4 δρομολόγια 401 ημερησίως φαντάρους που είχαν σωριαστεί στο πάτωμα από ηλίαση.Ουγκ σου εύχομαι στον περίγυρο σου να υπάρχουν άνθρωποι σαν τους παραθεριστές των ΚΑΑΥ να απολαύσεις επίπεδο και να αράζετε να τα λέτε. Ουγκ είσαι ωραίος τύπος
Με τόσα πολλά 'ουγκ' και με τέτοιο ειρμό σκέψης και γραφής, άσε, κατάλαβε το κοινό πολλά. Σοβαρά ε; Έκανες δηλαδή 3-4 δρομολόγια την ημέρα; Οδηγός έτσι; Βυσματάκι; Και κουβαλούσες κάθε μέρα λιπόθυμους φαντάρους; Δηλαδή αν γίνει πόλεμος τι θα λες; "Στείλτε τους στην Ίμπιζα γιατί θά'χει πολύ ζέστη στο μέτωπο";
Φίλε μου είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός. Δεν με πήρανε ούτε στο Τεχνικό ούτε στο Μηχανικό αλλά στο Πυροβολικό. Όπως προσπάθησα να σου εξηγήσω οι προστάτες οικογένειας επιστρέφουν στον τόπο διαμονής τους. Εγώ μένω Αθήνα και με έστειλαν ΜΟΦΑΤ(ΚΕΒΟΠ) και από εκεί ΚΑΑΥ γιατί ζητούσαν οδηγούς. Στο χαρτί της ορκωμοσίας λόγο μυωπίας που έχω γράφει ακατάλληλος για οδηγός. Ε οδηγό με έκανε ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ στρατός. Όταν οικειοθελώς ζήτησα σαν μηχανικός να τους βοηθήσω μου έδωσαν να δουλέψω μεσινέζα για αγριόχορτα.Κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΑ την ύπαρξη του στρατού δυστυχώς όμως στην Ελλάδα όπως και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες απαρτίζονται από ανθρώπους σαν εσένα.Στα μάτια τα δικά μου ο τρόπος σκέψης σου με τρομάζει.
Είναι γνωστό στους φαντάρους πως στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα το καλοκαίρι έχει τρελό χώσιμο ξεχωριστά από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, σερβιτοριλίκι, καθαριστές, βαφείς, σκουπιδιάρηδες σαν υπηρετικό προσωπικό ξενοδοχείου και στα διαλείμματα βαράς σκοπιά, περίπολο, μαγειρεία κλπ. Τυχεροί όσοι πάνε χειμώνα. Όσο για τις αυτοκτονίες σπάνια φταίει ο στρατός και προυπάρχουν προβλήματα στο άτομο, τα οποία απλώς αναλογίζεται περισσότερο κατα τη διάρκεια της θητείας συν το γεγονός πως έχει στα χέρια του ένα όπλο και σφαίρες για να το κάνει γρήγορα και ανώδυνα.
Ασφαλώς και πρέπει να διερευνηθεί το θέμα, αλλά...θητεία στον Άγιο Ανδρέα;;; Μιλάμε για βύσματα ολκής, εντάξει; Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Στον Έβρο που υπηρέτησα μας πήγαινε 15-1. Άν γίνεται πραγματικό καψώνι να καταγγελθεί. Αλλά και ο στρατός δεν είναι κολλέγιο.
Υπηρετούν ως δωρεάν ξενοδοχειακό προσωπικό τις στρατιωτικές οικογένειες που διακοπάρουν εκεί σχεδόν τζάμπα. Και ενδιάμεσα όταν δεν εργάζονται αντί για ξεκούραση κάνουν τις "κανονικές" υπηρεσίες πχ σκοπιές κτλπ. Βέβαια κουβέντα δεν δέχονται οι στρατιωτικοί γιατί σου λένε πως "πληρώνουμε, δεν είναι δωρεάν". 70 λεπτά ο καφές, δωρεάν φαγητό και 10ήμερη διαμονή με κάνα 100-150άρι όμως το λες και τζάμπα κατ εμέ. Τα ξέρω και απο ξάδερφο μου μάγειρα (εκτός Αθηνών) που όταν ήρθε καλοκαίρι τον αποσπάσαν σε παραθεριστικό να μαγειρευει για τους αδειούχους. Τουλάχιστον δεν έκανε και υπηρεσίες λόγω της ιδιότητας του. Ύστερα υπάρχουν και όσοι υπηρετούν όλο τον χρόνο σε ΥΕΘΑ, ΓΕΣ, Προεδρική Φρουρά, Στρατιωτικά Αρχεία και Νοσοκομεία, κάτι άλλες άγνωστες Υπηρεσίες, Πεντάγωνο κτλπ. Σημαντικές δομές αλλά δεν ξέρώ αν σε άλλα κράτη οι αντίστοιχες φυλάσσονται από απλούς φαντάρους και όχι μόνιμους εκπαιδευμένους.Η ανακοίνωση πάντως είναι προκλητική και υπερβολική. Παράπονο βυσματούχων μοιάζει. Να πω για την εργασία υπο τον ήλιο ναι. Και ενδεχομένως ελάχιστο ύπνο που μαζί βγάζουν υπερκόπωση και καταλήγεις νοσοκομείο. Ωστόσο δίνουν αλλού βαρύτητα και δεν το δέχομαι. Αν επειδή μένουν 3 και 4 μέρες συνεχόμενα μέσα, σκέφτονται την αυτοκτονία τότε έχουν ψυχολογικό πρόβλημα. Τι θέλουν, κάθε μέρα έξω για καφέ ναναι? Δεν θα πάθουν τίποτα αν δεν πάνε βόλτα μερικές μέρες. Σε πολλές μονάδες πλην Αττικής καθονται 10-25 μέρες μέσα και δεν παθαίνουν κάτι. Ας το συνηθίσουν.
Το ότι στον στρατό υπάρχουν οι αθλιότητες, ναι, συμφωνώ.Αλλά 3-1 και 4-1; Εγώ ήμουν 14 μέσα και 1 έξω και αυτό υπηρεσιακό και έλεγα και ευχαριστώ. Και από υπηρεσίες 8 ώρες σύνολο, με πρωινή γυμναστική, στίβο μάχης, ασκήσεις και μέσα σε όλα αυτά είχα και αρμοδιότητες ΚΨΜ (και όχι απ' τα καλά ΚΨΜ). Συν αγγαρείες και καψόνια.Και δεν ήμουν μόνο εγώ έτσι. Αυτοκτονίες; Μηδέν.Δεν θέλω να το παίξω κομμάντο ή δυνατό παλικάρι, αλλά το να κάνετε το τόσο ΤΟΣΟ είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω.Ξαναλέω: Οι συνθήκες πρέπει να καλυτερέψουν αλλά υπάρχουν και χειρότερα απ' αυτά που περιγράφει ο Σπάρτακος.
Πρέπει να υπάρχει δίαυλος προβολής προβλημάτων και διεκδικήσεων νόμιμων δικαιωμάτων στο στρατό, κάτι που στην πράξη, εξ όσων γνωρίζω, από τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον, χωλαίνει (εκτός κι αν έχεις βύσμα/είσαι vip/πουλάς τρελά κλπ).Αλλά ρε παιδιά αυτό το 3 ή 4 μέσα - 1 έξω το γράψατε για βάρβαρο; Για ασυνήθιστο; Για ρωτήστε μονάδες παραέξω από την Αθήνα (όχι Έβρο, εκεί συνήθως υπάρχει πληρότητα) που βαράνε στο ρελαντί 25/30/35-μία...Και αυτή η επίμονη επίκληση στον κίνδυνο αυτοκτονιών, αν αυτός δεν είναι αληθινός, είναι λίγο επικίνδυνο να δημιουργήσει η ίδια το πρόβλημα. Αν πάντως είναι αληθινός, σημειώστε το τηλέφωνο ψυχολογικής υποστήριξης οπλιτών 210-6555679, το οποίο επιβεβαίωσα προσωπικώς ότι λειτουργεί και απαντούν.