Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Μικρές αναζωπυρώσεις χωρίς ενεργά μέτωπα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Μικρές αναζωπυρώσεις χωρίς ενεργά μέτωπα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά από ολονύκτια μάχη της πυροσβεστικής με τις φλόγες, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλη Παλιό.

Ο κ. Παλιός εκτίμησε ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ψαχνών Γ.Ψαθά, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού, η φωτιά είχε φτάσει νωρίτερα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Υπάλληλος του γραφείου τύπου της πυροσβεστικής που μίλησε στο LIFO.gr τόνισε πως εκτός από τις διάσπαρτες εστίες, προβλήματα δημιουργούν και οι κατά τόπους αναζοπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα και 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δεκάδες υδροφόρες.

Από το πρωί, συμμετέχουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ οι άνεμοι πνέουν με πολύ μικρή ταχύτητα. 

Ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, που είχε κλείσει χθες για λόγους ασφαλείας, άνοιξε το πρωί.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη και μακριά νύχτα με αρκετές αναζοπυρώσεις (...) Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην καθυστερείς, να μην περιμένεις» δήλωσε στον φακό του ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM