Απίστευτη ιστορία με αγρότη στην Αχαΐα που φέρεται να άφησε κληρονομιά στην κόρη του βαρέλια με χρυσές λίρες

Απίστευτη ιστορία με αγρότη στην Αχαΐα που φέρεται να άφησε κληρονομιά στην κόρη του βαρέλια με χρυσές λίρες Facebook Twitter
3

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την Αχαΐα και έχει αναπαραχθεί από πολλά πανελλαδικά ΜΜΕ.


Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία σε πεδινό χωριό της Αχαΐας, με πρωταγωνιστές πατέρα και κόρη. Ο μεν πατέρας φαίνεται να έκρυβε καλά επί πολλά χρόνια, ένα επτασφράγιστο μυστικό, η δε κόρη νόμιζε πως ονειρευόταν όταν αυτός, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, της αποκάλυψε πως κληρονομεί έναν θησαυρό.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα, ένας αγρότης φέρεται λίγο πριν πεθάνει να κάλεσε την κόρη του και της είπε πως σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους, όπου εκεί θα έβρισκε δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα χρυσές λίρες.


Μέσα στο πόνο της, για την απώλεια η γυναίκα όχι μόνο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά θεώρησε πως τα λόγια του ήταν αποτέλεσμα της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, που έδειχνε να τον οδηγεί σύντομα στον θάνατο.

Μέρες αργότερα όμως, η γυναίκα θυμήθηκε τα τελευταία λόγια του πατέρα της και πράγματι πήγε στο σημείο που της είχε υποδείξει, για να βρεθεί όπως γράφεται μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως  στην οικογένεια ο πατέρας δεν είχε δείξει να έχει οικονομική άνεση, αλλά πέρασε όλη του τη ζωή ως ένας απλός βιοπαλαιστής της υπαίθρου.


Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την τυχερή γυναίκα να μην έχει πει το παραμικρό σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος -αφού σε αυτήν το εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας- έτοιμη να συνεχίσει μάλλον το καλά κρυμμένο μυστικό.


Έχει ήδη, ωστόσο, απευθυνθεί σε δικηγόρο της Πάτρας, ζητώντας νομικούς τρόπους που θα δικαιολογήσει την προέλευση αλλά και τη νομιμοποίηση αυτών, προφανώς για χρήση μέρους τους ανυπολόγιστου ακόμα πλούτου της.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μάλλον για παντελώς παραμύθι φαινεται ή εξωφρενική υπερβολή!Προσέξτε τι λένε: "Δυο μεγάλα βαρέλια με χρυσές λίρες" (αλήθεια πόσο μεγάλα ειναι τα βαρέλια;)Μιλάμε δηλαδή για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρυσές λίρες που χωράνε σε δυο μεγάλα βαρέλια (έτσι για μια τάξη μεγέθους οι 1.000 λίρες = 250.000 ευρώ χωράνε σε ένα σχετικά μικρό κουτί) και όλες αυτές στα χέρια ενός φτωχού αγρότη που δεν τις χρησιμοποίησε ποτέ και μόνο λίγο πριν πεθάνει το είπε στην κόρη του. Και ενώ τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα τελικά το μυστικό διέρρευσε πανεύκολα!Ναι εντάξει....
Όχι φιλε μου. Ο αγρότης πιθανόν βρηκε τις λιρες στο χωραφι του και φυσικά δεν μπορουσε να κινησει υποψίες για την ξαφνική αλλαγή του τροπου διαβίωσης του.Έπρεπε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό για λόγους ασφαλείας και ευκολίας. Αλλωστε αν το μαθαινε το χωριό όλοι θα του ζητούσαν χρήματα κτλ.Ο ανθρωπος συνέχισε να ζει απλά και φτωχικά όπως είχε μάθει σε όλη του τη ζωή. Δεν καταλαβαίνω τη δυσπιστία ορισμένων.
Θα μπορούσε πράγματι να βρει λίγες λίρες στο χωράφι του! Ακόμη και λίγες εκατοντάδες... Όμως "δύο βαρέλια με λίρες" είναι τεράστια ποσότητα την οποία μόνο η τράπεζα της Αγγλίας πιθανά έχει στα θησαυροφυλάκια της. Μιλάμε για εκαντοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) λίρες....Προφανώς η ιστορία είναι ολότελα φανταστική!