Στους 92 οι νεκροί από την πυρκαγιά - Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα

Στους 92 οι νεκροί από την πυρκαγιά - Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με τη λίστα που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

Δύο από τους 92 νεκρούς παραμένουν μη ταυτοποιημένοι, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε λίγο αργότερα και η Πυροσβεστική, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των νεκρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα».

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, η λίστα διαβιβάστηκε σήμερα από την ιατροδικαστική υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας.

Με βάση αυτή τη λίστα, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές, που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Τέλος, σύμφωνα με την Καθημερινή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM