Στις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε το Λιμενικό το πρώτο σήμα για σορούς σε Ραφήνα και Μάτι

Στις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε το Λιμενικό το πρώτο σήμα για σορούς σε Ραφήνα και Μάτι Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
0

Από τις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας (23/7), 4,5 ώρες, δηλαδή, πριν την έναρξη της σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, φαίνεται πως είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και τον Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον, από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Στις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε το Λιμενικό το πρώτο σήμα για σορούς σε Ραφήνα και Μάτι Facebook Twitter

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 το βράδυ ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς τη συγκεκριμένη ώρα έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ