Νέα δεδομένα για τα αίτια της πυρκαγιάς - Υπήρξε καύση ξύλων πριν την τραγωδία

Νέα δεδομένα για τα αίτια της πυρκαγιάς - Υπήρξε καύση ξύλων πριν την τραγωδία Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι πρώτες φλόγες στην Πεντέλη φέρεται να προκλήθηκαν από αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα.

Αυτό φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να δείχνουν τα ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παρά τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στο σχετικό ρεπορτάζ, είπε πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εκατοντάδες νεκρούς και ακρωτηριασμένους μετράμε κάθε χρόνο και από άλλο ένα είδος "αμέλειας" : τα τροχαία ατυχήματα από μεθυσμένους (ή υπό την επήρεια ναρκωτικών) οδηγούς, την υπερβολική ταχύτητα, την επικίνδυνη οδήγηση. Όλοι πέφτουν στα μαλακά : "αμέλεια" ήταν, τι να κάνουμε; Και η φωτιά στην Ηλεία το 2007 ξεκίνησε από την "αμέλεια" μιας ηλικιωμένης. Όταν μια κοινωνία ανέχεται τους εμπρηστές (γιατί υπάρχει πάντα μια ομερτά στις τοπικές κοινωνίες) και αμέλεια του τύπου "βάζω να κάψω χόρτα/κλαδιά/ξύλα με 11 μποφόρ και ανέμους ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα", τότε είναι καταδικασμένη να θρηνεί τακτικά νεκρούς.Υπό αυτές τις συνθήκες, μια ικανότερη ή ικανότατη πολιτική ηγεσία καθώς και άψογα οργανωμένα και με σωστή διοίκηση σώματα ασφαλείας, το μόνο που θα επιτυγχάνουν, θα είναι να περιοριστεί κάπως (ή και αρκετά) ο αριθμός των νεκρών.
Το πιθανότερο είναι ότι πάλι από εγκληματική αμέλεια μπορεί να ξεκίνησε η φωτιά - όπως έχει συμβεί άπειρες φορές - και όχι από εμπρηστές, που συμφέρει πολιτικά να προβάλλεται για την επιδιωκόμενη επιείκεια περί τις κυβερνητικές ευθύνες - γιατί πλήρης απαλλαγή δεν υπάρχει ούτως ή άλλως σε καμία περίπτωση.Και κάπου γράφηκε ότι στο διάβα της φωτιάς πιθανόν βρέθηκαν και φιάλες υγραερίου για συσκευές κουζίνας, που προκάλεσαν εκρήξεις - κάτι πολύ πιθανόν.