Reuters: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Reuters: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
2

«Καμία συγγνώμη και καμία παραίτηση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters για τη στάση της κυβέρνησης μετά τη φονική πυρκαγιά που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 87 ατόμων, στην Ανατολική Αττική.

Το δημοσίευμα έρχεται μια ημέρα μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μαζί με εκείνη της Πυροσβεστικής, χαρακτήρισαν «ενδεδειγμένη» την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά της Δευτέρας, αποδίδοντας την τραγωδία στο Μάτι αποκλειστικά στη δράση εμπρηστών και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και απόλυτη αποτυχία στο να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών ανταποκρινόμενη σε μια καταστροφική πυρκαγιά, ενώ αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για το πως πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στην πόλη Μάτι», αναφέρει το Reuters.

Reuters: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι επιζώντες μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην Ελλάδα επιτέθηκαν ήδη σε έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Σήμερα όμως έληξε επίσημα το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την αντιπολίτευση να προχωρά αμέσως στην επίθεση.

Η Νέα Δημοκρατία, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, επέκρινε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όπου δεν ακούστηκε ούτε μία «συγνώμη», αναφέρει το πρακτορείο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση υποπτεύεται εμπρησμό πίσω από την φονική πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Reuters: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI

Η αριστερά κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση επειδή η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις από την Νέα Δημοκρατία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι συσσωρεύονται.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν κήρυξε το τριήμερο εθνικό πένθος.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το οποίο έχει συγκληθεί για τις 5 το απόγευμα.

Reuters: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι επικρίσεις των πολιτικών αντανακλούσαν την οργή των επιζώντων. «Μας άφησαν μόνους να καούμε σαν τα ποντίκια» δήλωσε η Χρύσα, μία από τους επιζώντες στο Μάτι. «Κανείς δεν ήρθε εδώ για να ζητήσει συγνώμη, να υποβάλει την παραίτησή του, κανείς».

Κατά την συνέντευξη Τύπου ο Τόσκας δήλωσε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού αλλά ο κ. Τσίπρας την απέρριψε.

«Μια μέρα μετά την τραγωδία, κυρίως για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και όχι εξαιτίας λαθών, έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε ότι είναι η ώρα για να πολεμήσουμε» δήλωσε ο κ. Τόσκας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη.

«Γιατί δεν προστάτευσαν τους ανθρώπους υλοποιώντας έγκαιρα το διαθέσιμο σχέδιο για μια οργανωμένη και συντονισμένη εκκένωση στις περιοχές που απειλήθηκαν;» είπε.

«Ομολογούν ότι άφησαν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια