Σεισμός

Δήμος Ραφήνας: Οι εθελοντές να μην έρχονται αυτοβούλως- Τηλεφωνήστε πρώτα

Δήμος Ραφήνας: Οι εθελοντές να μην έρχονται αυτοβούλως- Τηλεφωνήστε πρώτα Facebook Twitter
0

Από την πρώτη στιγμή, η ανταπόκριση του κόσμου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές υπήρξε τεράστια και συγκινητική.

Ήδη από χθες, πολλοί δήμοι σταμάτησαν τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους καθώς τα πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι παραπάνω από αρκετά. Το ίδιο έγινε και με την ακόλουθη έκκληση για αίμα, στην οποία ανταποκρίθηκαν δεκάδες κόσμου.

Και τώρα κάτι παρόμοιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και στο κάλεσμα για εθελοντές, αφού πάρα πολλοί συμπολίτες μας, αρκετοί κι από περιοχές εκτός Αθήνας, σπεύδουν στο Μάτι για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. 

Αυτό πρακτικά μεταφράστηκε σε δεκάδες κόσμου που απλώς κατέληξε να περιφέρεται άσκοπα, ρωτώντας τι ακριβώς να κάνει και πού να κατευθυνθεί, πράγμα που επί του παρόντος δυσχεραίνει το έργο όσων ήδη συντονισμένα φροντίζουν την κατάσταση.

Ο δήμος Ραφήνας, σε επικοινωνία με το LIFO.gr, απευθύνει πλέον έκκληση προς τους εθελοντές να μην πηγαίνουν στο Μάτι αυτοβούλως, αλλά να μπουν σε μια διαδικασία να συνεννοούνται πρώτα με τους ανθρώπους του δήμου. 

«Καλύτερα να καλούν στο τηλέφωνα του δήμου και να μας δίνουν μερικά στοιχεία τους, όπως ένα όνομα, ένα τηλέφωνο και τι είναι αυτό που μπορούν να κάνουν. Εμείς φτιάχνουμε ήδη λίστες και θα τους καλέσουμε πίσω. Η βοήθεια που χρειαζόμαστε δεν εξαντλείται σε αυτές τις πρώτες ημέρες. Θα πάρει καιρό να αποκατασταθούν τα πράγματα οπότε θα χρειαστούμε χέρια και τις επόμενες ημέρες», μας ανέφεραν από το δήμο Ραφήνας. 

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Ραφήνας υπενθυμίζει στον κόσμο να σταματήσει να στέλνει ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης καθώς από τις συγκεκριμένες προμήθειες είναι «υπερπλήρεις». 

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM