Οδήγηση με σαγιονάρες: Είναι παράβαση; - Τι ισχύει και τι όχι για το πρόστιμο

Οδήγηση με σαγιονάρες: Είναι παράβαση; - Τι ισχύει και τι όχι για το πρόστιμο Facebook Twitter
3

Το τελευταίο διάστημα πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, για όσους και όσες οδηγούν με σαγιονάρα μπορεί να προβλέπεται πλέον αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και πρόστιμο 50 ευρώ.

Χτες την είδηση, μετέδωσε και ο ΑΝΤ1, αναφέροντας ως λόγο πίσω από τον «κανόνα» το ότι το συγκεκριμένο υπόδημα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον οδηγό, αφού δεν επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεών του την ώρα που είναι στο τιμόνι.

Iδού πώς παρουσιάζεται (λάθος) από χθες η είδηση...

Οδήγηση με σαγιονάρες: Είναι παράβαση; - Τι ισχύει και τι όχι για το πρόστιμο Facebook Twitter
Δεν είναι νέος ΚΟΚ!
Οδήγηση με σαγιονάρες: Είναι παράβαση; - Τι ισχύει και τι όχι για το πρόστιμο Facebook Twitter
Δεν έρχονται βαριές καμπάνες

Τι ισχύει και τι όχι;

Το LIFO.gr επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής, που ωστόσο τόνισε πως η συγκεκριμένη κύρωση δεν ισχύει και πως σε κανένα άρθρο του ΚΟΚ δεν αναφέρεται το παραμικρό για σαγιονάρες ή οποιοδήποτε άλλο υπόδημα, που μπορεί ο τροχονόμος να χρησιμοποιήσει ως αιτία για κλήση. 

Αυτό που προβλέπει συγκεκριμένα ο ΚΟΚ είναι «ο οδηγός κατά την οδήγηση να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του και να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του για να ενεργεί ελεύθερα στους αναγκαίους χειρισμούς». 

Καθώς όμως έχουν συμβεί, όπως εξήγησαν, πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα επειδή κάποιος οδηγός φορούσε σαγιονάρες και «γλύστρισε» το πόδι του ή κάποια οδηγός φορούσε ψηλοτάκουνα και δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα συγκεκριμένα υποδήματα. 

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο γι' αυτό το λόγο, απλώς η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ένα ακατάλληλο παπούτσι επηρεάζει τον χρόνο πέδησης (φρεναρίσματος) άρα και την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ