Επεισόδια, ήχοι εκρήξεων και δακρυγόνα από το Πολυτεχνείο διέκοψαν χθες βράδυ το Αthens Open Air Film Festival

Επεισόδια, ήχοι εκρήξεων και δακρυγόνα από το Πολυτεχνείο διέκοψαν χθες βράδυ το Αthens Open Air Film Festival Facebook Twitter
Φωτό: Ιωάννης Στεφανίδης
4

Διεκόπη απότομα χθες, Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, η προγραμματισμένη προβολή της ταινίας «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας» στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 8ου Αthens Open Air Film Festival, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τον Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το British Council, η ταινία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της απότομης διακοπής της προβολής της, εξαιτίας των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια, ήχοι εκρήξεων και δακρυγόνα από το Πολυτεχνείο διέκοψαν χθες βράδυ το Αthens Open Air Film Festival Facebook Twitter
Φωτό: Ιωάννης Στεφανίδης

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στις 23.45 ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων και φωνές προερχόμενες από την οδό Τοσίτσα ενώ ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων τρέποντας τους περισσότερους από 900 θεατές της προβολής σε άτακτη φυγή.

«Λυπούμαστε πολύ για την επεισοδιακή διακοπή της προβολής. Είναι θλιβερό να πλήττονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τέτοια συμβάντα και να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των κατοίκων της πόλης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια ανοιχτή κινηματογραφική προβολή σε ένα από το πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε όλοι οι θεατές να επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι τους» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ από ομάδες αγνώστων σε βάρος της στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, στο Πολυτεχνείο.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Το 8th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλέ μου Γράφοντα, ο κύριος που βλέπει "ελπιδοφόρα" πράγματα να συμβαίνουν στα Εξάρχεια έχει κάνει μόκο... Γιατί φυσικά, αυτές οι "φιλελέ" εκδηλώσεις δεν είναι ελπιδοφόρες για μερίδα συμπολιτών μας... Από πότε το British Council και ο Δήμος Αθηναίων μπορούν να οργανώνουν "ελπιδοφόρες" εκδηλώσεις;;;;Μπορεί να ακούγονται ακραία, αλλά πολλοί έτσι σκέφτονται, δυστυχώς....
Έτσι όπως τα γράφετε έγιναν τα πράγματα καλή μου LIFO.Ένα μισαωράκι ήθελε η υπέροχη αυτή ταινία για να τελειώσει κι άρχισαν οι ήχοι μπαμ-μπουμ και εισπνεύσαμε και δακρυγόνα κι ήταν απαίσια.Και πραγματικά λυπήθηκα απεριόριστα γιατί δεν έπρεπε να αμαυρωθεί έτσι η προβολή που έκανε το λατρεμένο μου καλοκαιρινό κινηματογραφικό φεστιβάλ.Κι είναι πολύ κρίμα γιατί εν τω μεταξύ στον εν λόγω χώρο επί της Πατησίων έχουν γίνει κι άλλες προβολές από το συγκεκριμένο φεστιβάλ.Πέρυσι στον ίδιο χώρο απολαύσαμε το '' a passage to India''.Πρόπερσι το ''the misfits'' του Τζον Χιούστον.Και οι προβολές είχαν ολοκληρωθεί κανονικά και δεν είχε γίνει το παραμικρό.Τι κρίμα που έγιναν αυτά τα πράγματα φέτος.Πολύ λυπήθηκα αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη λατρεία μου για το συγκεκριμένο φεστιβάλ που είναι πάντα στην καρδιά μου.
Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που μένει ή εργάζεται εκεί τριγύρω.Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει πάνω από είκοσι καμένα αυτοκίνητα. Πάντα Δευτέρα. Μετά το "πάρτυ" του σαββατοκύριακου.Αλλά θα διαφωνήσουν οι επαναστάτες του Χαλανδρίου.