Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης- Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης: Νόμιμες και διάφανες οι σχέσεις μας με Ρωσία

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης- Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης: Νόμιμες και διάφανες οι σχέσεις μας με Ρωσία Facebook Twitter
1

Απάντηση στα δημοσιεύματα που συσχετίζουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης με τους Ρώσους διπλωμάτες που πρόσφατα απελάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα με την προσπάθεια δημιουργίας ρωσικής επιρροής στην περιοχή, δίνουν σε από κοινού ανακοίνωση τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος. 

Στην ανακοίνωση τονίζουν πως οι σχέσεις του δήμου, της μητρόπολης και άλλων φορέων της πόλης με τη Ρωσία είναι έντονες,  όμως κινούνται σε απολύτως νόμιμα πλαίσια και έχοντας πάντα την γνώση της ελληνικής κυβέρνησης: 

«Βεβαίως αναπτύξαμε, ο Δήμος, η Μητρόπολη, το Δ.Π.Θ., το Ε.Β.Ε.Α., τα σχολεία, τα ξενοδοχεία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τουριστικές επικοινωνίες με Ρώσους, αξιοποιώντας τον ικανό αριθμό ρωσόφωνων της περιοχής μας.

Το ομόδοξο της πίστης και οι αδελφοποιήσεις έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα, γνωστά και αδιαμφισβήτητα, στην τοπική αγορά και κοινωνία», αναφέρουν στην ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο τονίζουν: 

«ας μη μας ενοχλούν στην εξωστρεφή εξάσκηση των νόμιμων και διακριτών ρόλων μας, προς όφελος της κοινωνίας μας, γεγονός ήδη γνωστό σ' αυτήν και με θετικό πρόσημο.

Υπονοούμενα και αμφισβητήσεις των νόμιμων και επίσημων ενεργειών μας, αλλά και απειλές, δεν είναι ικανές να μας κάνουν ριψάσπιδες και να αναστείλουν την αγωνία μας για την ευημερία του τόπου μας. Είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να εργαζόμαστε πάνω στις εθνικές γραμμές και στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Χώρας μας, όταν μας υποδεικνύονται.

Μέχρι τώρα δεν μας επισημάνθηκε κανένας κίνδυνος και όλες οι ενέργειές μας ήταν γνώριμες και κατατεθειμένες στην ελληνική Πολιτεία μας.

Ακόμα και η θέση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν εκφράστηκε με συλλαλητήρια, όπου μερικές φορές εκδηλώνονται αντιδημοκρατικά συνθήματα, αλλά εκφράστηκε συντεταγμένα, με ευρύ και δημοκρατικό διάλογο, σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM