Ενοχή του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας

Ενοχή του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Να κηρυχθεί ένοχος ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μίνα Σωτηροπούλου.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη και να προχωρήσουν, χωρίς να ακούσουν τους ισχυρισμούς του, στην καταδίκη του για τον θάνατο της 32χρονης, τον περασμένο Οκτώβριο στο Β' Νεκροταφείο.

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, υποστηρίζοντας είχε πάρει εντολή από έναν Αθηναίο δικηγόρο και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρη, για να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό.


Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιόλογο άτομο τη Δώρα Ζέμπερη, σημειώνοντας ότι «αντί να χαίρεται την ηλικία ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει. Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη».

«Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι' αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τους κωδικούς pin των καρτών της», υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Επίσης, μίλησε για τη θλίψη της 32χρονης μετά τον θάνατο στενού φίλου της και τις συχνές επισκέψεις της στο νεκροταφείο: «Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε τον κατηγορούμενο». 


Μεταξύ άλλων, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι ο κατηγορούμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ενώ άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία επικαλούμενος «εντολή» που έλαβε για την εφοριακό. «Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει», ανέφερε.

Σημείωσε πως ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε έναν μήνα την 32χρονη και πως «χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μίας κοπέλας και της οικογένειάς του». Είπε, ακόμη, πως ο 58χρονος «ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».


Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τα σημεία που έπληγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», υπογράμμισε.

Έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος απολογούμενος έδωσε μία νέα εκδοχή, πως ένας δικηγόρος Αθηνών και ακόμη ένας με το ψευδώνυμο «Χάρης» τού ζήτησαν, έναντι αμοιβής, να τραυματίσει την εφοριακό «για να μείνει εκτός υπηρεσίας για τρεις με τέσσερις μήνες».


Περιγράφοντας τη σκηνή στο νεκροταφείο είπε: «Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισα και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5 ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού, που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.


Σε παρατήρηση από την έδρα ότι είναι πολλαπλά τα χτυπήματα, ο κατηγορούμενος είπε πως «το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαιριά στην καρδιά».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε επίσης ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία για να προστατέψει την κόρη του.

Η δίκη συνεχίζεται. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει" Πηγή: www.lifo.grΣυγνωμη ποιος ειναι ο ρολος των δικαστων να κανουν το δεσποτη κ εξομολογητή ή να δικαζουν με βαση τα στοιχεια; Φυσικα δεν παιρνω το μερος του δολοφονου, αλλα οταν διαβαζω για δικαστες να μιλανε σαν τον πατερα Κλεομενη, προβληματιζομαι....