Οργισμένη ανακοίνωση Σαββίδη για το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε πληρωμένα επεισόδια στην πΓΔΜ

Οργισμένη ανακοίνωση Σαββίδη για το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε πληρωμένα επεισόδια στην πΓΔΜ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αντίδραση από τον Ιβάν Σαββίδη είχαμε απόψε μετά από δημοσίευμα του BuzzFeed News που τον κατονομάζει ως ύποπτο για υποκίνηση επεισοδίων στα Σκόπια ενόψει του δημοψηφίσματος για την ονομασία.

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.

Το δημοσίευμα του BuzzFeed News αναφέρει ότι η κυβέρνησή του Ζάεφ έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος αργότερα φέτος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οργισμένη ανακοίνωση Σαββίδη για το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε πληρωμένα επεισόδια στην πΓΔΜ Facebook Twitter

Το δημοσίευμα κατονομάζει τον Ιβαν Σαββίδη ως ύποπτο για τις χρηματοδοτήσεις και σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμά του αναφέρει «Οι ανακριτές συγκέντρωσαν στοιχεία ότι ένας πρώην Ρώσος πολιτικός, ο  Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει διανείμει περισσότερα από 350.000 δολάρια για να εκτροχιάσει το δημοψήφισμα. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών που είχε στη διάθεσή του το  BuzzFeed News, την έκθεση για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά και το Investigative Reporting Lab Macedonia»

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM